200 boliger er allerede fjernet i kampen mod at få ressourcesvage borgere til Lolland

Lolland Kommune har allerede fjernet knap 200 boliger i Nakskov og Maribo. Der skal ikke være flere boliger, end folk på Lolland har brug for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tørre tal taler for sig selv, og det er netop dem, der har fået politikerne i Lolland Kommune til at tage en beslutning om, at de har alt for mange almennyttige boliger.

- Det er jo ikke kun et spørgsmål om nedskalering, men også hvilket boligbehov vi har i fremtiden. Det, vi ønsker, er lav bebyggelse. Vi får ikke nogle af de mennesker, der bor på Lolland, til at flytte i de her etageboliger, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

quote Vi får ikke nogle af de mennesker, der bor på Lolland, til at flytte i de her etageboliger 

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

Ifølge kommunens egne tal er der flyttet  178 personer på kommunal forsørgelse til Lolland i 2017.

I 2016 flyttede der 217 borgere til kommunen, der ikke kan forsørge sig selv. Mange af de personer bor i almennyttige boligblokke, hvor der har været ledige lejemål.

- Vi kigger på det behov, de mennesker der bor på Lolland har for boliger i fremtiden. Der er vi nået frem til, at det betyder nedeskalering i Rødbyhavn, som det er sket i Maribo og Nakskov, siger borgmesteren.

200 boliger er fjernet

Kommunen er i gang med at fjerne en del almennyttige lejemål.

I Riddersborgparken i Nakskov var der tidligere 413 lejemål. Nu er der 191 og 104 af dem er et etagers boliger. Her er der altså fjernet 222 lejemål. Efter renoveringen og reduktionen af boliger, bliver området nu kaldt for Søhusene.

Der er 222 færre boliger end tidligere i Søhusene i Nakskov. Kommunen vil fjerne endnu flere almennyttige boliger.
Der er 222 færre boliger end tidligere i Søhusene i Nakskov. Kommunen vil fjerne endnu flere almennyttige boliger.

Et lignende projekt har man haft i Maribo. Her er det tidligere Margrethevænget med 111 etageboliger lavet om til 37 rækkehuse. Det er 74 færre lejemål, som nu hedder Margrethehusene.

Men kommunen stopper ikke her.

Der er taget en byrådsbeslutning om, at der skal fjernes 85 almennyttige lejemål i Rødbyhavn. 41 af dem bliver fjernet fra Sognefogedvænget. De sidste 44 er der ikke taget en endelig beslutning om. Men der er kun to andre større almennyttige boligkomplekser i Rødbyhavn. Det er  Syltholmparken og Kongeleddet.