Nyhedsoverblik

Kommune topper i beskæftigelsesindsats

Ifølge en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) er Lolland Kommune i top, når det handler om at tilbyde ledige borgere et aktivt beskæftigelsestilbud inden for de første seks måneders ledighed.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering følger systematisk op på, om kommunerne lever op til krav om samtaler og tilbud i de første seks måneder af ledighedsperioden.

Her fremgår det, at Lolland Kommune som den eneste i Danmark i 12 sammenhængende måneder fra februar 2023 til januar 2024 har formået at give mindst 80 procent af alle dagpenge-, kontanthjælps-, uddannelseshjælps- og overgangsydelsesmodtagere mindst et aktivt beskæftigelsestilbud.

Opgørelsen glæder Vibeke Grave (S), der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune.

- Vi har i Lolland Kommune et stort fokus på at bringe ledige hurtigt i beskæftigelse. Dels for at flest mulige kan blive selvforsørgende, og dels for at vores lokale virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for, siger hun i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi har derfor i vores jobcenter intensiveret indsatsen for at sikre, at ledige borgere får de lovpligtige samtaler og mindst et aktivt tilbud om virksomhedsrettet indsats. Det er en indsats, der virker, og som vi nu kan høste frugterne af, tilføjer hun.