Knuthenborg refunderer billetter efter lange bilkøer

Gæsterne strømmer til Knuthenborg Safaripark og skaber lange køer, derfor etablerer parken nu ekstra opmarchbaner for at tage trykket af kødannelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange gæster er turen til Knuthenborg Safaripark på Lolland den seneste uge begyndt med en længere bilkø, der varede i flere timer.

Det er kombinationen af en udskudt forårssæson på grund af frygten for coronasmitte, parkens nye attraktion med fire pensionerede cirkuselefanter og ikke mindst billetter til halv pris, der lige nu får turisterne til at strømme til den lollandske safaripark.

quote Det her er jo fuldstændig vanvittigt

Steen Nordli Hansen, Hunseby

Selve vejen op til Knuthenborg Safaripark er dog ikke gearet til den massive trafik, og derfor har det skabt kødannelse på mellem fem og seks kilometer gennem nærliggende landsbyer.

- Normalt er der et flow ned til Knuthenborg, men altså det her er jo fuldstændig vanvittigt, sagde Steen Nordli Hansen fra Hunseby til TV2 ØST.

Men nu har Knuthenborg Safaripark taget konsekvensen af de mange og lange bilkøer. For efter en evaluering af den overvældende sæsonstart, har de vurderet, at de gæster, der besøgte stedet den 7. eller 9. juli kan få refunderet sin billet.

- Baggrunden var de helt uforholdsmæssigt lange bilkøer inde i parken, skriver de.

Køerne gjorde, at parken ikke mener, at de to dage lever op til de oplevelser, som er Knuthenborg Safaripark værdig, lyder det videre. 

 

Safaripark ansætter trafikguider

Safariparken har samtidig etableret ekstra opmarchbaner på Knuthenborg Allé i Hunseby for at tage trykket af kødannelsen.

Fra starten af den kommende uge vil der desuden være guider ved betalingsanlægget i Hunseby, som kan guide trafikken ind i yderligere opmarchområder, hvis det bliver nødvendigt, oplyser Lolland Kommune.

Artiklen fortsætter under videoen.

TV2 ØST besøgte forleden de mange ventende gæster i køen til Knuthenborg Safaripark.

Aftalen om guiderne og en ekstra opmarchbane blev ifølge Lolland-Falsters Folketidende indgået mellem Lolland Kommune og Knuthenborg på et møde torsdag.

- Og bagefter fik vi lejlighed til at følge, hvordan tiltagene virker, fortæller driftsleder Kjeld Jensen for Park og Vej i Lolland Kommune til avisen.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Han mødtes med blandt andre safariparkejer og administrerende direktør Christoffer Knuth for at drøfte de problemer, den seneste uges tilstrømning til safariparken har givet på vejen mellem Våbensted og Maglemer.

Ifølge avisen skal guiderne sammen med skilte blandt andet sikre, at bilisterne fordeler sig i to baner på den 350 meter lange allé fra Maglemer til betalingsanlæggene ved porten ind til safariparken.

Hvis de to baner bliver fyldt, og der stadig er tendens til kø, vil bilisterne fra Våbensted blive anvist at køre videre mod Bandholm for at benytte porten, der normalt fungerer som udkørsel.

Er de nye tiltag ikke tilstrækkelige, vil Knuthenborg Safaripark undersøge andre muligheder for at aflaste de berørte veje.