Helikopter-par tilbyder rundflyvninger over Sydhavsøerne - nu har de første været oppe at flyve

Den første gruppe har nu været en tur med helikopter fra Lolland Falster Airport.

En tyve minutters helikoptertur over Sydhavsøerne, blandt andet med en rundflyvning over Rødbyhavn. 

Det er noget af det helikopterfirmaet Helicompany tilbyder nysgerrige gæster i løbet af sommeren. Nu har den første gruppe fået en tur. 

- Jeg har sommerfugle i maven, det tror jeg også den lille har, siger Christina José inden turens begyndelse.

De første til at få en tur i helikopteren.
De første til at få en tur i helikopteren. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Skræddersyet ture

Det er helikopterfirmaet Helicompany, der står bag turene. De flyver normalt ud fra lufthavnen i Roskilde, men nu er de taget til Lolland og Falster. 

- Vi er selv flyttet herned for nyligt, og vi har oplevet, at området er så smukt. Der er en masse, der har spurgt os, om de kan komme med en tur. På baggrund af det tænkte vi, selvfølgelig kan man det. Vi har et helikopterfirma, så det var ret oplagt, siger Gry Hemmersam, indehaver af Helicompany. 

Det er dog ikke kun fra Lolland Falster Airport, at helikopteren flyver. Holdet bag turene og helikopteren skifter lokation hver eneste dag og holder til seks forskellige steder.

- Man kan komme hen over sit eget hus, ens arbejde, en bestemt kyststrækning eller et område, der betyder noget for en. Det synes jeg, er det fine ved det her, at vi har mulig for at give det til folk, siger Gry Hemmersam. 

Prisen for helikopterturene varierer efter, hvor mange man er, og hvor længe man vil flyve. Den første gruppes tur for tre personer kostede 1500 kroner.

- Den billigste tur koster 350 kroner per person, så det burde være muligt for folk at komme med, siger Gry Hemmersam.

Gry Hemmersam og hendes kæreste har sammen et helikopterfirma.
Gry Hemmersam og hendes kæreste har sammen et helikopterfirma. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Stor succes 

Én af dem, der er glade for helikopterflyvningerne, er den lokale lufthavnschef.

- Helikopterflyvning er normalt kun noget, man kan komme til at prøve på Døllefjeldemarkedet. Så er det rart, at vi langt om længe har fået det ud til Lolland Falster Airport. Mange har efterlyst det, så jeg synes, det er en rigtig god ting, siger Hans Mouszynski, lufthavnschef hos Lolland Falster Airport.

Det synes, Claus Trillingsgaard også, der var en af de første passagerer. Det var første gang han var ude og flyve helikopter, men nok ikke sidste gang.

- Det var helt forrygende åndssvagt lækkert mand. Det burde alle prøve. Hold kæft det er fedt. Det skal jeg prøve igen, sagde Claus Trillingsgaard efter turen.