Frygt for coronavirus rammer Lalandia - lukker for dagsgæster

Lalandia følger myndighedernes anbefaling om at undgå forsamlinger på mere end 1.000 personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Lalandias to ferieparker i Rødby og Billund vil gæsterne nu også komme til at mærke bestræbelserne på at inddæmme coronavirussen.

quote Man kan ikke udelukke, at det her får økonomiske konsekvenser for os

Jan Harrit, administrerende direktør ved Lalandia

Der vil der blive lukket for adgang, når gæsteantallet når op på 1.000. Herefter vil der blive givet løbende adgang, efterhånden som der bliver plads. Der vil desuden ikke være adgang for dagsgæster på lørdage og søndage i marts.

- Vi følger de anbefalinger, som myndighederne meldte ud i går. Det betyder, at vi har reduceret vores kapacitet i vores aquadomes (badelande red.) til 1.000 gæster, siger Jan Harrit, administrerende direktør ved Lalandia.

Iværksætter tiltag for at forhindre smitte

Af hensyn til gæsters og medarbejderes sikkerhed har Lalandia samtidig foretaget en række tiltag anbefalet af sundhedsmyndighederne. Det gælder blandt andet.

  • Opsat Sundhedsstyrelsens plakater, der opfordrer til at øge hygiejnen med bl.a. håndsprit og øget hensyn ved nys og host - for at beskytte både sig selv og andre mod smitte generelt (forkølelse, influenza og corona virus).
     
  • Opsat yderligere muligheder for afspritning af hænder.
     
  • Intensiveret rengøring - især, hvor der er meget trafik samt på toiletter, dørhåndtag, gelændere og så videre.

- Det er med at have fokus på hygiejne og håndhygiejne. Hos os kommer der mange børnefamilier, og de er ikke den værste risikogruppe, siger Jan Harrit.

Lalandia følger løbende anbefalinger fra relevante myndigheder om smittefare, og holder sig opdateret via Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.

Det betyder, at gæster, som ikke er påvirket af rejserestriktioner, er velkomne i Lalandia.

Får økonomiske konsekvenser

Efter myndighedernes opfordring om at udskyde eller aflyse arrangementer med over 1000 personer i bestræbelserne på at inddæmme coronavirussen, har spillesteder rundt omkring i landet oplyst, at det kan få økonomiske konsekvenser for dem, når koncerter aflyses.

Hos Lalandia får de nye retningslinjer, som sker efter myndighedernes opfordring, også konsekvenser for økonomien.

- Man kan ikke udelukke, at det her får økonomiske konsekvenser for os. Vi reducerer kapaciteten, og lukker også af for dagsgæster, der gerne vil bade i weekenderne. Det vil sige, at vi går glip af de billetindtægter, siger Jan Harrit.

Sundhedsstyrelsen: - Vi skal holde afstand fra hinanden

Sundhedsstyrelsen opfordrer generelt til, at man i den kommende tid holder mere afstand til hinanden.

- Vi skal til at holde afstand fra hinanden. Vi er nødt til at forebygge smittespredningen og holde afstand fra hinanden, sagde Søren Brostrøm, der er direktør ved Sundshedsstyrelsen, på pressemødet.

MYNDIGHEDERNES RESTRIKTIONER FOR AT FOREBYGGE CORONASMITTEN:

Han fortalte, at mange smittede ikke bliver særligt syge, men han opfordrer danskerne til at tænke på de ældre og de syge, hvor det kan være alvorligt, hvis de bliver smittet.

Der er blevet oprettet en hjemmeside, hvor alle kan gå hen med deres spørgsmål om coronavirussen.

Man kan gå ind på coronasmitte.dk og læse mere.

Sådan smitter coronavirus

Smittet spreder sig hovedsageligt gennem dråber fra nys eller host. Det kan dog også ske ved indirekte kontakt, hvis en smittet afsætter viruspartikler på overflader som håndtag og lignende, som andre så får berøring med, men her er risikoen væsentlig mindre.

De vigtigste råd fra Sundhedsstyrelsen er at vaske hænder så ofte som muligt og undgå kontakt til syge.

Grafik: Lonni Christianse.