¨

Erhvervsskole modtager stort millionbeløb til projekt med sårbare elever

Skolen CELF får ni millioner kroner til projekt rettet mod sårbare unge. Foto: TV ØST

CELF på Lolland-Falster er et af fire steder i Danmark, som modtager støtte til projekt, der skal sikre, at frafaldstruede elever får en uddannelse.

Unge, der er ekstra sårbare eller har særlige udfordringer i livet, skal have en uddannelse, så de får bedre muligheder for at få et arbejde og derved imødekomme virksomhedernes behov for arbejdskraft.

Det er baggrunden for, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu støtter fire projekter rundt om i landet med samlet 36 millioner kroner.

Ni af millionerne går til Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster (CELF), der med et projekt skal forhindre frafald blandt elever på ungdomsuddannelserne. Det skal ske if orm af aktiviteter og tiltag.

Projektet fokuserer også på at styrke elevernes overgang fra VUC og en forberedende grunduddannelse (FGU) til erhvervsuddannelserne. 

Glad uddannelseschef

Uddannelseschef med ansvar for blandt andet fastholdelse og trivsel hos CELF, Michael Boile Nielsen, glæder sig til at kunne gøre endnu mere for at skabe gode rammer om de unges ungdomsuddannelse.

- Vi har en del unge, der enten har udfordringer eller er sårbare i en sådan grad, at de vil have svært ved at gennemføre et helt almindeligt uddannelsesforløb og er i fare for aldrig at blive en del af arbejdsmarkedet. Det er trist at se, nu når vi ved, at de sjællandske virksomheder i høj grad står og mangler arbejdskraft, siger han i en pressemeddelelse. 

De tre andre støttede projekter er fra Erhvervsskolerne Aars, Region Midtjylland og Kirkens Korshær.

Tal viser, at næsten 70.000 unge på tværs af hele landet er uden uddannelse og job. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App