¨

Stor erhvervsskole på Lolland-Falster nedlægger igen stillinger

Erhvervsskolen CELF nedlægger ni stillinger. Foto: TV ØST

For fjerde gang må CELF sige farvel til ansatte. I år er ni stillinger blevet nedlagt. Direktøren udtaler, at det er nødvendigt.

Erhvervsskolen Center for erhvervsrettede uddannelser (CELF) nedlægger ni stillinger for at få budgettet for 2020 i balance. 

Det skriver skolen i en pressemeddelelse. 

Fire af stillingerne er blevet fundet i uddannelsesafdelingerne, mens de resterende fem er blevet fundet i de såkaldte tværgående funktioner, der blandt andet dækker administrationen og diverse støttefunktioner.

Det er den ringeste del af jobbet som administrerende direktør

Michael Bang, administrerende direktør, Celf

I alt sparer skolen mellem 4,5-5 millioner kroner ved nedlæggelserne. Begge skolens afdelinger, i Nykøbing Falster og i Nakskov, bliver berørt.

Det oplyser direktør i CELF, Michael Bang, til TV2 ØST.

- Det er simpelthen nødvendigt for at få skolens økonomi i balance, og vi har så fundet frem til der, hvor det gør mindst ondt. 

Havde frygtet værre

En stor del af årsagen til nedlæggelserne skyldes, at CELF i stil med landets andre ungdomsuddannelser siden 2015 har været underlagt besparelser, heriblandt et omprioriteringsbidrag på to procent.

Omprioriteringsbidrag har alene reduceret CELFs årlige indtægt med 17 millioner kroner i forhold til 2014, skriver skolen i pressemeddelelsen. Fra 2020 bliver omprioriteringsbidraget afskaffet, mens erhvervsskolerne fortsat modtager støtte fra den såkaldte kvalitetspulje. 

På trods af det har CELF alligevel været nødsaget til at nedlægge ni stillinger. Dermed vil skolen i alt have 260 ansatte.

- Det er heldigvis blevet mindre, end vi havde frygtet. Hvis omprioriteringsbidraget var fortsat, og kvalitetstilskuddet bortfaldt, havde vi skullet spare 3,5 millioner kroner yderligere, svarende til syv medarbejdere ekstra, siger Michael Bang.

Samtidig med nedlæggelserne lukker CELF ved årsskiftet sit grundforløb på anlægsgartneruddannelsen og hovedforløbet på motorcykelmekaniker-uddannelsen. 

Det er ikke første gang, at CELF afskediger ansatte. I 2015 fyrede skolen 29 ansatte, mens tallet i 2016 var 15. I 2017 sagde skolen farvel til 22 ansatte. 

- Det er den ringeste del af jobbet som administrerende direktør. Det er der ingen, som kan lide at gøre,  siger Michael Bang.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App