Coronavirus får konsekvenser for skole - rejse aflyst

Lige nu skulle 46 elever og fire lærere være på skolerejse til Italiens hovedstad, Rom. I stedet skal de på grund af coronavirus til Aarhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peterskirken i Rom er blevet udskiftet med Aarhus domkirke for 46 niendeklasseelever og fire lærere fra Sankt Birgitta Skole i Maribo.

Skolen har nemlig mærket konsekvenserne af frygten for coronavirus.

quote Der var simpelthen for mange spørgsmål til, at det var hensigtsmæssigt at tage af sted

Ove Nielsen, skoleleder ved Sankt Birgitta Skole i Maribo

I går, mandag, skulle de have været en tur sydpå på studietur til Rom, men sådan blev det ikke, da skoleleder Ove Nielsen valgte at aflyse turen søndag formiddag.

- Vi var egentlig ikke så bange for at folk skulle blive smittet, men mest af alt for at havne i en situation, hvor vi skulle isoleres, eller ikke kunne komme frem om tilbage. Det ville blive noget logistisk bøvl, og der var simpelthen for mange spørgsmål til, at det var hensigtsmæssigt at tage af sted, siger Ove Nielsen, skoleleder ved Sankt Birgitta Skole i Maribo.

Planlagt længe

Ove Nielsen skulle også selv have været med på turen, som havde været planlagt i et år, men han valgte i stedet at følge Udenrigsministeriets instrukser.

I Italien har myndighederne valgt at forbyde alle skolerejser for italienske elever, og turistbusserne i Italien må ligeledes ikke køre med skoleelever.

- Det er en tur, vi tager på med niendeklasserne hvert år, og eleverne havde glædet sig til det, så de er selvfølgelig drønærgerlige over situationen, men både elever, lærere og forældre har vist stor forståelse for beslutningen, siger Ove Nielsen.

Plaster på såret

quote Det er selvfølgelig ikke Rom, men det var det bedste, vi kunne komme på med så kort varsel

Ove Nielsen, skoleleder ved Sankt Birgitta Skole i Maribo

Skolen kan ikke udskyde turen til Italiens hovedstad til senere, da niende klasserne snart skal begynde at forberede sig til deres afgangseksamen. Derudover er pengene fra Rom-turen gået tabt, da skolen selv har valgt at aflyse turen.

Det er dog ikke eleverne selv, der har betalt for turen, da forældrene i forvejen betaler for at have deres børn på skolen.

Skolen er dog kommet frem til et plaster på såret for eleverne, så de stadig kommer på tur sammen.

- Vi har hurtigt fået arrangeret en tur til Aarhus, som eleverne tager på i morgen og kommer hjem fra fredag. Det er selvfølgelig ikke Rom, men det var det bedste, vi kunne komme på med så kort varsel, og det skal nok også blive en rigtig god tur, siger skoleleder Ove Nielsen.