To nye personer bekræftet smittet med coronavirus

To nye tilfælde af coronavirus bringer det samlede antal smittede op på seks personer. En af dem er testet positiv på Sjællands Universitetshospital.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Yderligere to danskere er smittet med coronavirus efter en ferierejse til Norditalien.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Èn af dem er testet positiv på Sjællands Universitetshospital. Det oplyser Region Sjælland til TV2 ØST.

Det bringer det samlede antal smittede herhjemme op på seks personer.

De to nye tilfælde er danskere, der har været på ferie i Norditalien, og som returnerede til Danmark lørdag 29. februar.

Har været på ferie i Norditalien

Sjællands Universitetshospital må ikke videregive personfølsomme oplysninger om patienten, som er blevet smittet med coronavirus. Men de kan oplyse, at vedkommende har været på ferie i Norditalien og kom tilbage til Danmark i weekenden.

Mandag aften blev vedkommende, så testet positiv med COVID-19. Det oplyser Lothar Wiese, specialeansvarlig overlæge på Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, til TV2 ØST.

- Vores opgave er nu fremover, at vi følger op på dem, vi har testet positiv med et opkald én gang i døgnet, siger specialeansvarlig overlæge Lothar Wiese.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Sundhedsstyrelsen

Sendt i isolation derhjemme

Personen, der er blevet smittet med virusset, bliver nu sendt i hjemmekarantæne. 

Myndighederne er opmærksomme på de personer, som den smittede har været i kontakt med:

- Som i de andre tilfælde er det Styrelsen for Patientsikkerhed, som laver en grundig smitteopsporing af dem. De undersøger hvem vedkommende har været i kontakt med, hvilket hotel vedkommende har boet på, hvilket fly personen har rejst med osv, siger overlæge Lothar Wiese.

Med den nye person, der nu er konstateret smittet med coronavirus, er der i alt to personer, der er blevet testet positive på Sjællands Universitetshospital. Den første person var den første smittede i hele landet, nemlig TV2-medarbejderen Jakob Tage Ramlyng.

Udenrigsministeriet fraråder rejser til Norditalien

De to personer er ifølge styrelsen smittet og hjemrejst uafhængigt af hinanden. Ingen af dem har relation til de fire personer, der allerede er smittet i Danmark.

Det første tilfælde af coronavirus i Danmark blev konstateret i sidste uge. Det var en medarbejder hos TV2 News på Teglholmen i København, der ligeledes havde pådraget sig virusset under en rejse i Norditalien.

Senest har Udenrigsministeriet skærpet rejsevejledningen og fraråder nu ikke-nødvendige rejser til fire nordlige regioner i Italien.

Grafik: Nick Abildgaard