Borgmester efter ny advarsel: Derfor kan vi ikke fyre Pleje Plus endnu

Pleje Plus tirsdag fik en tredje advarsel af Lolland Kommune. Men selvom et politisk flertal i byrådet angiveligt vil fyre dem, så er tiden endnu ikke inde, siger borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Firmaet Pleje Plus fik tirsdag deres tredje advarsel af Lolland Kommune, efter et møde i ældreudvalget.

Advarslen kommer på baggrund af sager, hvor en nattevagt to dage i træk er udeblevet, samt en situation, hvor et nødopkald ikke er blevet besvaret.

Som det ser ud nu, er der politisk flertal i byrådet Lolland Kommune for at fyre firmaet, erfarer TV ØST.

Kommunen vil dog ikke opsige aftalen med Pleje Plus endnu, før hele byrådet har taget stilling til opsigelsen, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (A).

- Vi opsiger ikke Pleje Plus endnu, fordi vi gerne vil have et så bredt et byråd til at træffe den endelige beslutning, så vi er enige, siger Holger Schou Rasmussen (A)

Og fortsætter:

-  Vi sidder kun i Ældre- og Sundhedsudvalget og økonomiudvalget med samlet 16 medlemmer ud af 31. Vi skal være sikre på, uanset hvilken beslutning vi træffer, at der er der så bredt et byråd som muligt, der træffer den rigtige beslutning.

Byrådet i Lolland Kommune skal tage stilling til sagen omkring Pleje Plus den 22. juni.

Men er det vigtigere, at I har styr på den politiske proces, end at borgerne får en ordentlig behandling?

- Jeg tror på, at borgerne får en ordentlig behandling. Man skal jo tænke på, at langt de fleste af kunderne derude er tilfredse med Pleje Plus. Men de har nogle leveringssvigt – dem har vi set løbende siden december, og det er ikke holdbart i længden. Men det skal et samlet byråd træffe beslutning om, siger Holger Schou Rasmussen.

Tilbage i februar 2016 opsagde Lolland Kommune samarbejdet med plejefirmaet Lev Vel, hvorpå samarbejdet overgik til Pleje Plus, for at kommunen kunne spare fem millioner kroner årligt.