45 giftslanger beslaglagt på Sjælland og Lolland

Politiet har i dag ransaget fem adresser på Sjælland og Lolland og har beslaglagt 45 giftige slanger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har i dag ransaget fem adresser på Sjælland og Lolland. Her fandt de 45 giftslanger, som ellers kun må være i zoologiske haver eller i terrariecentre med særlige tilladelser.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Slange
Læs også
Birgitte ville hente te: Fandt vred slange i sit køkken
Slange
Læs også
Birgitte ville hente te: Fandt vred slange i sit køkken

Ransagningerne var et koordineret samarbejde mellem Midt- og Vestsjællands Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Københavns Vestegns Politi efter tip om, at der blev holdt giftige slanger på adresserne.

- Slangerne er nu på et godkendt terrariecenter i Vissenbjerg på Fyn og er under karantæne. Hensigten er ikke at de skal aflives, men det skal tjekkes, om de er raske og kan gives videre til zoologiske haver under lovlige forhold, siger politikommissær Jeff Kongedam til TV ØST.

quote Slangerne har levet under gode forhold, hos nogle mennesker, der har slanger som deres helt store dedikerede interesse

Jeff Kongedam, politikommissær, Københavns Vestegns Politi

Politiet blev assisteret af slangekyndige og dyrlæger under aktionen. Der er tale om nogle af verdens farligste slangearter - blandt andet taipan-, gabon- og klapperslanger.

29 slanger fundet i Rødby

Der blev ransaget adresser i Rødovre, Roskilde, Svinninge, Nakskov og Rødby.

29 af slangerne blev fundet i Rødby, to i Nakskov, mens der ikke var nogen slanger i Svinninge. Der var ti slanger i Roskilde og fire i Rødovre.

Slange
Læs også
Fandt tre levende slanger i skraldesæk på parkeringsplads
Slange
Læs også
Fandt tre levende slanger i skraldesæk på parkeringsplads

Fire mænd er blevet sigtet for at holde giftslangerne. Mere specifikt er de sigtet for at overtræde dyreværnsloven, der siger, at man ikke må holde dyr, der kan frembyde fare eller skabe frygt.

- Slangerne har levet under gode forhold, hos nogle mennesker, der har slanger som deres helt store dedikerede interesse, siger Jeff Kongedam og tilføjer, at de fire sigtede både kender og har kommunikeret med hinanden.

Ifølge politiet giver denne slags lovovertrædelser sædvanligvis en stor bøde.

Om taipan-slangen:

  • Efter et bid indtræffer døden inden for en time. Før opfindelsen af modgift var dødeligheden 100 procent.
  • I 1950 fangede slangekenderen Kevin Budden den første Taipan i live. Han blev bidt under tilfangetagelsen og døde efterfølgende. Hans død var dog ikke forgæves. Slangens gift blev brugt til at udvikle en modgift, der kom på markedet fem år senere.
  • Der findes også en indlandstaipan, som er endnu giftigere. Et bid fra den indeholder gift nok til at dræbe 100 personer, 250.000 mus eller to afrikanske elefanter.
     

Kilde: Illustreret Videnskab


Nyhedsoverblik