¨

Birgitte ville hente te: Fandt vred slange i sit køkken

En cirka en meter lang pytonslange blev natten til onsdag fjernet fra et køkken i Nykøbing Falster, hvor den absolut ikke hørte hjemme. Foto: Birgitte Engdahl

Foto: Birgitte Engdahl

Foto: Birgitte Engdahl

Slangen er nu i Krokodille Zoo. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

1 af 4

En patrulje fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi måtte natten til onsdag fjerne en pytonslange fra en kvindes køkken i Nykøbing Falster.

Det var lidt af en overraskelse, der mødte Birgitte Engdahl fra Nykøbing Falster, da hun sent tirsdag aften pausede den film, hun var i færd med at se, for at gå ud i køkkenet og lave sig en kop te. 

På køkkengulvet lå nemlig en slange på godt en meter. 

- Jeg var rystet, og jeg holdt øje med slangen konstant. Den lå først langs mit køkkenbord, men så bevægede den sig ud og lagde sig foran køkkendøren. Da jeg fandt ud af, der var tale om en kvælerslange, blev jeg altså lidt bekymret, fortæller Birgitte Engdahl til TV ØST.

Den cirka en meter lange kongepyton er formentlig krøbet ind ad den åbne køkkendør.

Birgitte Engdahls datter og svigersøn kom forbi, og de tre holdt et skarpt øje med slangen, indtil politiet nåede frem. Det tog et par timer, fra hun havde ringet til alarmcentralen. 

Ifølge Birgitte Engdahl var det ikke kun en sovende slange, hun havde fået på besøg.

- Den vågende ligesom op, da den lagde sig ved køkkendøren og den begyndte at hakke mod et plastiklåg, jeg havde sat frem foran den, det var altså lidt ubehageligt, siger Birgitte Engdahl.

i første omgang blev Falck kontaktet. Falck kunne imidlertid ikke komme til undsætning, så derfor sendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en patrulje ud til adressen. 

Erfaring med krybdyr

Og selvom den slags opgaver ikke ligger inde for normalområdet hos politiet, fik betjentene håndteret kvælerslangen.

- Noget tyder på, at den ene betjent kender lidt til den slags, fortæller vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Henrik Carlsen, til TV ØST. 

Læs også Finder to meter lang pytonslange i have

Herefter tog betjentene kontakt til Krokodille Zoo i Eskilstrup, som tog imod dyret. Nu efterlyser politiet så den rette ejermand, som på et tidspunkt vel også opdager, at kæledyrets terrarium er tomt. Er det din slange, eller kender du ejermanden, kan du kontakte politiet på telefon 114.

I dag er Birgitte Engdahl tilbage på arbejde, men hun har ikke fået meget søvn i nat.

- Jeg er rystet over, man ikke passer på sådan noget skidt, når man har det. En hund kan også løbe hjemmefra, men en stor kvælerslange er måske lige i overkanten.

- Hvad hvis jeg ikke havde opdaget den, da jeg gik ud i køkkenet for at lave te, så havde den måske kravlet ind i mit soveværelse. Det er altså væmmeligt at tænke på, siger Birgitte Engdahl.

Artiklen er opdateret

Artiklen er opdateret, efter TV ØST har talt med Birgitte Engdahl.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App