11-årig pige dræbt: Dødsbilist havde promille på 2,02

En 29-årig mand er lørdag blevet fængslet i sag, hvor en pige blev kørt ihjel for øjnene af sin familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Promillen var høj - meget høj - da en 29-årig mand ifølge anklagemyndighedens sigtelse fredag aften kørte en 11-årig pige ihjel.

Manden er lørdag efter et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster blevet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

- Han er blevet fængslet foreløbig frem til 12. maj, altså to en halv uge, fortæller senioranklager Christina Gregersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Det er et problem. Folk kører alt for stærkt her

Jack Topp, nabo til ulykkesstedet

Tårnhøj promille

Ved retsmødet kom det frem, at manden havde en promille på 2,02, da han efter anholdelsen fredag blev bedt om at blæse i politiets alkometer, skriver bt.dk. Ifølge avisen fortalte han ved retsmødet, at han havde drukker 12 øl og skulle hente pizza.

Grænsen for spirituskørsel ligger ved en promille på 0,5. Straffen stiger, når promillen overstiger 1,20, og den stiger yderligere, når promillen er over 2,00.

En analyse af en blodprøve fra den 29-årige skal fastslå den nøjagtige promille.

Manden blev anholdt, kort efter at pigen var blevet ramt af en flugtbilist på Skelstrupvej i Hunseby. Ud fra en beskrivelse af bilen fandt politiet frem til den 29-årige.

Jack Topp bor en lille lillavej tæt på ulykkesstedet. Han oplevet i forvejen problemer med alt for hurtig kørsel.
Jack Topp bor en lille lillavej tæt på ulykkesstedet. Han oplevet i forvejen problemer med alt for hurtig kørsel. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Nabo: Frygtelig ulykke

TV2 ØST har lørdag formiddag talt med øjenvinder og naboer, der fortæller, at den 11-årige pige var på en aftencykeltur med familien. Pigen og hendes lillebror kørte langt ude mod rabatten, da en rød håndværkerbil kom kørende i høj fart og påkørte den 11-årige.

- På et tidspunkt hørte vi et bang, og så en der råbte højt, fortæller Jack Topp, som bor i nærheden af ulykkesstedet, til TV2 ØST.

Han troede i første omgang, at der var sket en form for overfald og løb mod ulykkesstedet. Politiet var dog meget hurtigt på stedet, da de havde været på en anden opgave i nærområdet.

Jack Topp kalder ulykken "frygtelig" og fortæller, at han ofte har oplevet voldsom kørsel.

- Det er et problem. Folk kører alt for stærkt her, siger han til TV2 ØST.

Pigen fik efter ulykken livreddende førstehjælp, men lørdag morgen lød meldingen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at hun var afgået ved døden på hospitalet.

Senioranklager Christina Gregersen oplyser til Ritzau, at manden er fængslet på grundlag af en mistanke om, at han er skyldig i pigens død, og at der er risiko for, at han på fri fod vil kunne påvirke politiets efterforskning.