Medie: Politiet holdt længe øje med Kundby-pige

I november 2015 modtog en person ved en fejl en SMS fra Kundby-pigen med så bekymrende indhold, at politiet blev kontaktet, skriver Ekstra Bladet.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 13. januar 2016 blev den dengang 15-årig pige, der nu er tiltalt for terror i Kundby-sagen, anholdt for planlægning af terror mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle, hvor pigen i en periode selv gik i skole.

Angrebet mod Sydskolen skulle have fundet sted den 8. januar, men det slog fejl, fordi hun ikke modtog en ordre om at udføre angrebet. 

Men allerede før jul, begyndte politiet at holde øje med pigen. Det skriver Ekstra Bladet fredag.

I november 2015 modtog politiet ifølge Ekstra Bladet et tip om pigen. Tippet kom fra en person, der ved en fejl modtog en SMS med radikaliseret indhold fra pigen. Beskeden skulle ifølge avisen have været sendt til en person i islamistiske kredse i Aarhus.

Indkaldt til ”bekymringssamtaler”

Kilder fortæller desuden til avisen, at Politiet og PET indkaldte pigen til en række ”bekymringssamtaler” på baggrund af bekymrende henvendelser fra blandt andre familien til pigen.

Midt- og Vestsjællands Politi ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger i sagen over for TV ØST. 

Bekymringssamtale med politiet 

Som TV ØST tidligere har fortalt, tog flere lærere fra pigens skole, Sydskolen i Fårevejle, kontakt til politiet og delte deres bekymringer om den terrortiltalte i dagene op til anholdelsen.   

Terrorsagen mod den nu 16-årige pige begynder i Retten i Holbæk til april. 

Klik her og forstå Kundby-sagen.