Kundby-pigen tiltalt for at stikke medarbejder med glasskår

Den 16-årige pige fra Kundby er foruden terror også tiltalt for overfald af en medarbejder under sin varetægtsfængsling med et knust glasskår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 16-årige pige fra Kundby er udover forsøg på terror også tiltalt for at overfalde en institutionsmedarbejder i sommer under sin varetægtsfængsling med knust glasskår. 

Det oplyser kommunikationskonsulent hos Rigsadvokaten, Simon Gosvig, til TV ØST, som ikke har yderligere oplysninger angående sagen. 

Den 16-årige pige ønskede hjælp til noget vasketøj, og den ansatte på institutionen gik derfor med pigen ned i et vaskerum, hvorefter pigen trak glasskårene ud fra et viskestykke og stak medarbejderen flere gange. 

Ifølge anklageskriftet fremgår det, at den 16-årige er tiltalt for at tildele ét stik i højre side i maveregionen med et tilvirket stikvåben lavet af knust spejlglas. Medarbejderen pådrog sig en mindre, syningskrævende læsion. 

Hun er tiltalt for at gøre forberedelser til bombefremstilling og for at planlægge prøvesprængninger. Anklagemyndigheden mener, at pigen forberedte bombeanslag mod to skoler - den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle, hvor pigen i en periode selv gik i skole.

Straffesagen mod den tiltalte 16-årige pige begynder ved Retten i Holbæk den 7. april 2017.

Anklagemyndigheden ønsker straffesagen behandlet under medvirken af nævninge, idet den 16-årige dermed vil kunne få en straf på mere end fire års fængsel, hvis hun bliver kendt skyldig.

Terrorparagraffen