Kundbypigen anker: Hun vil frifindes

Ligesom anklagemyndigheden anker en 17-årig pige fra Kundby dommen fra Retten i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pigen fra Kundby, der blev kendt skyldig i terrorplaner og idømt seks års fængsel, anker byrettens dom. Hun vil frifindes.

Det oplyser hendes forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

- Vi har valgt at anke den her dom, fordi min klient hele tiden har sagt, at hun er uskyldig. Derfor vil vi have landsrettens vurdering af sagen, hvor vi håber på en frifindelse, siger hun.

Forleden meldte anklagemyndigheden, at man anker afgørelsen. Kravet er, at den nu 17-årige pige skal idømmes forvaring.

Anklager: Hun skal idømmes forvaring

Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at pigen også vil tage skridtet videre til landsretten.

- Vi havde jo en ankefrist på 14 dage og havde egentlig aftalt, at jeg skulle anke på den trettende dag. Så kom anklagemyndigheden os i forkøbet og ankede.

- Det betød, at vi fik yderligere 14 dage. Så har vi lige afventet noget praktisk omkring, hvor hun skulle sidde varetægtsfængslet henne under ankesagen. Det kom så på plads i går (tirsdag, red.), siger Mette Grith Stage. 

Under sagen i byretten krævede anklager Kristian Kirk, at pigen skulle idømmes forvaring.

Forvaring kan idømmes i stedet for straf i sager, hvor den dømte anses som meget farlig, og hvor retten anser en tidsubestemt indespærring som nødvendig for at forhindre ny kriminalitet.

I dette tilfælde nye planer om terror. Kravet om forvaring kom efter en anbefaling fra Retslægerådet.

Pigen er så farlig, at en forvaringsdom er påkrævet for at skærme samfundet mod hende, indtil hun ikke længere er farlig, lød det fra rådet.

Forsvarsadvokat: Det er en social sag

Men byretten lagde vægt på pigens lave alder på gerningstidspunktet, hendes umodenhed, og at hun ikke tidligere er straffet.

Det var også nogle af argumenterne i Mette Grith Stages procedure.

- Som jeg ser det, så er det her slet ikke en straffesag. Det er nærmere en social sag, sagde Mette Grith Stage blandt andet i sin procedure ved Retten i Holbæk.

Mette Grith Stage gik efter seks til otte års fængsel, såfremt hendes klient blev kendt skyldig. Anklager Kristian Kirk krævede som nævnt forvaring eller ti års fængsel.