¨

Derfor dømte retten Kundby-pigen skyldig

Foto: TV ØST

Her kan du læse hele kendelsen fra Retten i Holbæk, der her til morgen dømte en 17-årig pige skyldig i forsøg på terror.

Den 17-årige Kundby-pige blev her til morgen dømt skyldig i forsøg på terror af et enigt nævningeting ved Retten i Holbæk.

Til grund for dommen lagde retten blandt andet, at pigen havde købt flere kemikalier i forskellige Matas-forretningen, ligesom hun havde søgt efter bombemanualer på nettet. Retten lagde i dommen også særligt vægt på en række sedler fundet på pigens adresse, hvor hun blandt andet har skrevet ord som 'jihad' og 'allahu akbar', og en lydop 

Læs også Kundby-pigen dømt skyldig i forsøg på terror

tagelse på 55 minutter optaget af pigens lærer. Her snakker hun blandt andet om planerne om terror.

Retten i Holbæk har derudover fundet det bevist, at pigen ikke gennemførte det planlagte terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle under en gallafest 8. januar 2016, fordi hun ikke modtog en endelig ordre. Pigen gennemførte ikke angrebet mod Carolineskolen i København, fordi det var planlagt til 8. februar 2016, hvor pigen var blevet anholdt. 

- Det har ikke kunnet føre til anden vurdering, at det ikke var lykkedes hende at fremstille TATP inden festen på Sydskolen 8. januar, skriver Retten i Holbæk om dommen.

Læs hele kendelsen

Bombeplanerne udgør efter rettens vurdering forsøg på terrorisme, og pigen er dermed blevet dømt efter § 114, stk. 1, nr. 1 og 7, "idet sådanne handlinger, der omdatter drab på skoleelever, er egnede til at skræmme befolkningen i alvorlig grad og medføre ødelæggelse og destabilisering af grundlæggende samfundsmæssige strukturer".

Pigen er desuden blevet dømt skyldig i vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter mod en pædagog på den lukkede institution Grenen - noget, som hun allerede havde erkendt at have gjort.

Du kan læse hele rettens kendelse herunder:

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App