Kundby-dom står fast: Bliver ikke forsøgt ved Højesteret

Dommen på otte års fængsel til en 17-årig pige for planer om at ville bombe to skoler står fast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er den såkaldte Kundby-sag, hvor den 17-årig pige Natascha Colding-Olsen er blevet idømt otte års fængsel, ved at være afsluttet.

Anklagemyndigheden vil ikke forsøge at få prøvet sagen ved Højesteret. Det oplyser presserådgiver hos anklagemyndigheden Simon Gosvig til Ritzau.

quote Hun har i den grad set frem til at kunne få sat et endeligt punktum

Mette Grith Stage, forsvarsadvokat

Begrundelsen lyder, at sagen ikke rejser så principielle spørgsmål, at den også skal for Højesteret.

Forsvareren er ikke overrasket

At sagen ikke skal for Højesteret kommer ikke bag på forsvarer Mette Grith Stage.

- Nu har både by- og landsret været enige i, at Natascha Colding-Olsen ikke skal i forvaring. Så det er forventeligt, at de ikke tager den til Højesteret, siger Mette Grith Stage til TV ØST.

Det var 27. november, at Østre Landsret idømte pigen en straf på otte års fængsel for planer om at angribe to sjællandske skoler med hjemmelavede bomber.

Dommere afviste dommere at rette sig efter anbefaling

Dermed afviste dommere og nævninger at rette sig efter en anbefaling fra Retslægerådet. Her mente eksperterne, at pigen er så farlig, at hun bør idømmes forvaring - det vil sige indespærring på ubestemt tid.

- Nu kan man sige, at der er en bagkant på otte år. Så vil jeg sige, at jeg som borger i det her land håber, at man til den tid har gjort op med de ting i hendes person, som gør, at hun er farlig, sagde anklager Kristian Kirk, som havde krævet forvaring, efter dommen til Ritzau.

Men det afviste landsretten. Nu kan forsvarer Mette Grith Stage ånde lettet op. Sammen med Natascha Colding-Olsen venter hun nu på at høre, hvor hun skal afsone.

- Nu er der sat et punktum. Heldigvis for min klient, for hun har i den grad set frem til at kunne få sat et endeligt punktum. Nu afventer vi i spænding, at kriminalforsorgen får strikket et fornuftigt afsoningsforløb frem til hende, siger Mette Grith Stage.

Straffen var dog stadig strengere end den, som byretten i foråret i år kom frem til. Her blev hun idømt seks års fængsel.

Planer om at bombe to skoler

Den dømte pige var blot 15 år, da hun fra sit hjem i Kundby, der ligger tæt ved Holbæk, lagde planer om at bombe to skoler på Sjælland.

Målet var Sydskolen i Fårevejle, hvor hun selv gik i en periode, og den jødiske Carolineskolen i København.

Hun nåede dog ikke at udføre nogen af angrebene, før hun blev anholdt 13. januar 2016.

Artiklen er opdateret
Artiklen er blevet opdateret med Kundby-pigens forsvarsadvokat Mette Grith Stage.