¨

Kundby: Anklager tilfreds efter forlængelse af varetægtsfængsling

00:34

Hverken den sigtede pige eller hendes forsvarer var til stede i retten i dag.

Den 15-årige pige, der er sigtet i den såkaldte Kundby-sag, blev i retten i Holbæk i dag varetægtsfængslet i fire uger. Det skete efter at pigens forsvarer, som TV ØST kunne fortælle tidligere, meddelte anklagemyndigheden at han og pigen var indstillet på en frivillig fristforlængelse.

-Det er jeg selvfølgelig tilfreds med, fordi retten imødekom min begæring om at opretholde varetægtsfængslingen, siger senioranklager Peter Ahleson til TV ØST.

Hverken den sigtede pige eller forsvareren var til stede ved Retten i Holbæk i dag.

Anklager: Ingen henvendelse om surrogat

Den 15-årige piges forsvarer, Nima Nabipour, har flere gange overfor TV ØST gjort opmærksom på, at han arbejder på at få pigen ud af det arresthus, som hun sidder i nu, og over i en ungdomsinstitution, en såkaldt fængsling i surrogat. Men i dag har anklageren endnu ikke fået nogen formel henvendelse fra forsvareren om dette.

Kommer der en begæring fra forsvareren, så tager vi stilling til det. Indtil da har jeg ikke flere kommentarer, siger Peter Ahleson.

24-årig fortsat varetægtsfængslet

Retten tog også stilling til varetægtsfængslingen af den 24-årige mand, der ligeledes er sigtet i sagen. Også hans varetægtsfængsling blev opretholdt i fire uger – dog kun yderligere 14 dage i isolation.

Peter Ahleson har valgt at kære den beslutning til landsretten, og han regner med, at de vil tage stilling til det i løbet af ugen. En endelig dato er endnu ikke fastlagt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App