¨

Kundby-forsvarer accepterer ny varetægtsfængsling

Bomberyddere søger efter sprængstoffer i kælderen under en villa i Kundby. En 15-årig pige blev samme dag anholdt i sagen. Foto: Michael Johannessen

1 af 2

Hverken forsvareren eller den sigtede pige møder op i retten i Holbæk i dag. En medtiltalt ventes dog fremstillet 10.30.

Retten i Holbæk skal i dag tage stilling til, om varetægtsfængslingen af den 15-årige sigtede pige i den såkaldte Kundby-sag skal forlænges. Men her til morgen oplyser pigens forsvarer Nima Nabipour til TV ØST, at han har bedt om at få varetægtsfængslingen forlænget.

-Vi har meddelt anklagemyndigheden, at vi er indstillet på en frivillig fristforlængelse. I første omgang i fire uger, fortæller han til TV ØST.

Vil ikke være til stede

Nima Nabipour er lige nu i retten i Sønderborg i en anden sag. Og hverken han eller den 15-årige sigtede pige, er altså til stede ved Retten i Holbæk i dag, oplyser han.

Præcis hvorfor han har valgt at gå frivilligt med til at forlænge varetægtsfængslingen, vil han ikke ud med.

Vi har meddelt anklagemyndigheden, at vi er indstillet på en frivillig fristforlængelse, siger Nima Nabipour.

- Der er også noget taktisk i det, siger han.

Anklageren har tidligere fortalt TV ØST, at han ville gå efter at få pigen yderligere varetægtsfængslet. Derfor burde det kun være en formalitet. Men det er i sidste ende dommeren, der skal tage stilling til det. Det gør hun i Retten i Holbæk i dag.

Arbejder fortsat på at få hende på en ungdomsinstitution

Forsvareren vil nu bruge fristforlængelsen til at fortsætte arbejdet for, at pigen kan komme ud af det arresthus, hvor hun sidder nu og ind i en ungdomsinstitution. Og han fortæller, at arbejdet skrider frem.

-Vi har været i kontakt med kommunen, og de har fundet et sted, de mener er passende, siger Nima Nabipour.

Også i det spørgsmål er det i sidste ende dommeren, der skal træffe beslutningen.

Ven fremstilles

Pigens medtiltalte ven, der angiveligt er tidligere Syriens-kriger, vil derimod blive fremstillet i retten i dag, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Det vil ske ved retten i Holbæk klokken 10.30.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App