Tæt valg i Slagelse: Samtlige partier i hof hos Venstre

Valget blev tæt i Slagelse Kommune, hvor der fortsat er vælgeropbakning til borgmesterpartiet Venstre. Men forhandlingerne er stadig i fuld gang.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Resultatet blev tæt i Slagelse Kommune.

Den siddende borgmester Sten Knuths parti Venstre, beholder samme 10 mandater i byrådet. Også Socialdemokraterne beholder deres 12 mandater.

Derfor er der forhandlinger i gang, hvor samtlige partier med undtagelse af Liberal Alliance og Socialistisk Folkeparti har været forbi Venstre og forhandle om samarbejdet.

 - Vi har en god snak om politikkerne, - det er jo det vigtigste. Det er ikke svært at finde noget, vi er enige om politisk, men det er svært at finde en enighed om, hvem der skal føre det videre, siger Sten Knuth (V) til TV ØST, da vi møder ham kort udenfor forhandlingslokalet. 

Han forventer, at forhandlingerne vil trække ud:

- Det kommer til at tage tid, og vi må afvente, hvordan persongalleriet ser ud i morgen, siger han.

Nye byrødder i forhandlinger

Og der er nye at forhandle med.

De nye deltagere i byrådet er Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, som er valgt ind med henholdsvis to og ét mandat.

Dansk Folkeparti beholder sine fem mandater, mens Enhedslisten går et mandat tilbage.

Det er Socialistisk Folkeparti der vinder mest frem ved aftenens valg i Slagelse Kommune. Partiet får to mandater og kan nu sidde med i byrådet.