Holdt han sit valgløfte? Borgmester lovede bus til yderområder

For fire år siden ville Gert Jørgensen (K) etablere en shuttlebus, som skulle køre gennem Nyrup. Men var det bare varm luft? Det undersøger TV ØST.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 27 år har Nils Dorph-Petersen boet i Nyrup mellem Stenlille og Store Merløse

- Jeg synes jo stadig, at det er godt at være her, fordi her er stille og fredeligt. Højt til loftet. Det er et godt sted at være, siger Nils Dorph-Petersen til TV ØST.

I Nyrup er der ligeså højt til loftet, som der er langt til offentlig transport. Derfor deltog Nils Dorph-Petersen i et indslag på TV ØST op til kommunalvalget i 2013.

Dengang sagde Gert Jørgensen (K), at han ville arbejde på at få etableret en shuttlebus for at forbedre infrastrukturen i kommunens landområder. Men shuttlebussen er siden blevet skudt til hjørne. 

Nils Dorph-Petersen.
Nils Dorph-Petersen.
Foto: TV ØST

- Han har sikkert også haft andet at slås imod, vil han sige, og der har været alle mulige andre udfordringer. Skoler og plejehjem og alle mulige mærkeligt ting. Men det er herude, at vi savner busserne, siger Nils Dorph-Petersen.

Borgmester: Det er regionens skyld

På rådhuset skyder man skylden på Region Sjælland.

Det var nemlig regionen, som først luftede en plan om at ville sætte en stopper for Tølløsebanen. Sidste år besluttede regionen så at lukke tre buslinjer i kommunen. Linjer, som Sorø Kommune i stedet postede penge i at bevare. 

Gert Jørgensen (K) fra valgdebat i 2013.
Gert Jørgensen (K) fra valgdebat i 2013.
Foto: TV ØST

- Det har rent faktisk betydet, at vi har måtte finde et par millioner kroner for at fastholde dem. Man kan sige, at vores fokus har været på at fastholde, desværre, i stedet for at udbygge eksempelvis shuttlebusser, siger Gert Jørgensen, borgmester i Sorø Kommune, til TV ØST.

Borgmesteren siger endvidere, at byrådet i december vil kigge på, hvordan de eventuelt vil kunne finansiere en shuttlebus.

Genbruger valgløfter 

Men Nils Dorph-Petersen er stadig skeptisk.

- Han er da dygtig. Han har opfundet nogle valgløfter til det forrige valg. Og ved at lade være med at opfylde dem, så kan han bruge dem igen til det kommende. Det er sgu da pissesmart, siger han til.