Bredt flertal præsenterer nyt budgetforlig udenom borgmester

Borgmesteren i Stevns Kommune kalder det utilgiveligt, at et bredt flertal har præsenteret et nyt budgetforlig udenom borgmesteren selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fronterne er efterhånden trukket skarpt op hos politikerne i Stenvs Kommune frem mod kommunalvalget den 21. november i år.

Senest præsenterede seks partier og en løsgænger, der repræsenterer 17 ud af de 19 medlemmer af  Stevns Kommunalbestyrelse, fredag eftermiddag et budgetforlig udenom borgmester Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns).

quote Hvis man ikke møder op til semifinalen, kan man ikke forvente at spille i finalen

Steen S. Hansen (S), Stevns Kommune

Det skriver Dagbladet Køge.

Det nye budgetforlig holder skatten og grundskylden i ro, men forliget har alligevel givet plads til en række velfærdsforbedringer - blandt andet hyppigere rengøring hos de ældre, flere pædagoger i daginstitutionerne og mere forberedelse til folkeskolens lærere. 

Til gengæld er der besparelser i den kommunale forvaltning, som nu skal udmøntes politisk. Bag aftalen står seks partier og en løsgænger, og dermed indgået udenom Mogens Haugaard Nielsen.

Borgmester sendte afbud i 11. time

Borgmesteren, som tidligere i år brød med Venstre og stiftede sin egen liste, var indbudt til forhandlinger, men sendte afbud få timer før mødet på grund af andre opgaver. 

Da han flere dage senere dukkede op, blev han afvist, fordi de øvrige partier i mellemtiden havde forhandlet en aftale næsten på plads.

- Hvis man ikke møder op til semifinalen, kan man ikke forvente at spille i finalen, siger Steen S. Hansen (S).

Mogens Haugaard kalder ifølge avisen forløbet helt utilgiveligt.

- Det er uhørt, at man på den måde holder borgmesteren udenfor, siger han til avisen.