Skuffet borgmester beskylder sine kollegaer for at være illoyale

Onsdag aften tabte Stevns borgmester en afstemning på Venstres generalforsamling. Det betyder, der skal findes en ny borgmesterkandidat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har længe været voldsom splid i Venstres gruppe på Stevns.

Stridighederne drejer sig om, hvorvidt Stevns’ nuværende borgmester, Mogens Haugaard Nielsen (V), skal være spidskandidat for Venstre til kommunalvalget i november 2017, eller skal der nyt blod til at sikre partiet kommunens toppost?

Tilbage i august førte det til et opstillingsmøde, hvor Stevnsborgmesteren med et snævert flertal fik lov at blive i spidsen.

Stridsøksen syntes begravet, men onsdag aften på Venstres generalforsamling i Strøby Hallen skulle der igen stemmes om, om der skulle findes i ny borgmesterkandidat frem modkommunalvalgt.

Og her tabte borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) afstemningen.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Det er jo en lidt besynderlig situation at være i, når man bliver valgt til spidskandidat den 30. august - jeg har arbejdet på det i et halvt år. Og at man så opdager, at der har været sådan en illoyal arbejdsgruppe bag ved en, som har undermineret det. Og så står vi i en ny situation, siger Mogens Haugaard Nielsen og fortsætter:

- Jeg synes, det er illoyalt på mange måder. Og jeg er skuffet over, at jeg er blevet ført bag lyset i et halvt års tid.  Men sådan er de demokratiske spilleregler tilsyneladende.

quote  Jeg synes, det er illoyalt på mange måder. Og jeg er skuffet over, at jeg er blevet ført bag lyset i et halvt års tid

Mogens Haugaard Nielsen (V)

Med 92 stemmer for og 61 imod vedtog forsamlingen at indkalde til et nyt opstillingsmøde med henblik på at vælge borgmesterkandidat til kommunevalget senere i år.

Ved det tidligere opstillingsmøde tilbage i august 2016 blev Mogens Haugaard Nielsen ellers valgt som partiets spidskandidat.