To unge anholdt efter dødsulykke på Skovvejen

Politiet har foretaget to anholdelser efter et voldsomt færdselsuheld søndag, hvor en 60-årig kvinde blev dræbt og en 69-årig mand blev svært kvæstet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag formiddag blev en 60-årig kvinde dræbt, da den bil, hun var passager i, blev påkørt frontalt af en 18-årig mand.

Sammenstødet skete på Skovvejen ved Svebølle mellem Holbæk og Kalundborg, hvor det er politiets mistanke, at den 18-årige mand trak over i modsatte vognbane.

Den 18-årige, der selv kom til skade ved sammenstødet, blev kort tid efter anholdt af politiet på Rigshospitalet.

- Han er sigtet for hensynsløs- eller vanvidskørsel og uagtsomt manddrab, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi mandag morgen til TV2 ØST.

Derudover er manden også sigtet for at køre uden kørekort, ligesom den bil han kørte i, var meldt stjålet.

- Mistankegrundlaget er, at det er den 18-årige, som er trukket over i den modsatte vognbane, hvilket en bilinspektør og vidner skal hjælpe os med at klarlægge, forklarer Martin Bjerregaard.

Forventer grundlovsforhør mandag

Politiet var kort efter ulykken ude med en efterlysning af vidner, der skulle have observeret den grå Nissan Qashqai, som den 18-årige mand kørte i.

Foruden den 18-årige er også en 17-årig dreng blevet anholdt.

- Også han er anholdt i en stjålet bil. En Renault Kadjar, forklarer Martin Bjerregaard.

Også denne bil blev søndag efterlyst af politiet. Bilerne skulle været set "følges ad" i høj hastighed ad Skovvejen.

Læs også
Kvinde omkommet efter frontalt sammenstød - politiet søger vidner
Læs også
Kvinde omkommet efter frontalt sammenstød - politiet søger vidner

- Ud fra vidneforklaringer og efterforskning har vi fået et mistankegrundlag mod bilen og dennes fører og finder frem til den i Køge Bugt-området, hvor han bliver anholdt i løbet af eftermiddagen, siger Martin Bjerregaard og tilføjer:

- Ind til videre er han sigtet for at have stjålet bilen og måske være narkopåvirket. Og så prøver vi at undersøge mistankegrundlaget i forhold til kørslen i området, hvor uheldet skete.

Dagen efter ulykken er der lagt blomster ud ved ulykkesstedet.
Dagen efter ulykken er der lagt blomster ud ved ulykkesstedet. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser klokken 11.15 til TV2 ØST, at begge de anholdte vil blive fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk klokken 13. Den 18-årige er fra Jylland, mens den 17-årige er fra Sydvestsjælland.

- Her vil den 18-årige blive præsenteret for de alvorligste sigtelser, hvor den 17-årige fremstilles ud fra en formodning om, at de to har haft en fælles aftale om at køre det, vi kalder hensynsløs kørsel på Skovvejen. Dette beror blandt andet på vidneforklaringer fra andre trafikanter, siger Martin Bjerregaard.

Den 60-årige kvinde er fra Kalundborg-området. Hun blev dræbt på stedet, imens den 69-årige mand, som førte bilen, hun sad i, blev fløjet til Rigshospitalet i kritisk tilstand.Nyhedsoverblik