Sølvvinder vender hjem til Svebølle: - Jeg har aldrig set så mange mennesker

Der var i dag inviteret til folkefest i Svebølle, da skeetskytte og sølvmedalje-vinder Jesper Hansen vendte hjem fra OL i Tokyo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langs hovedgaden i Svebølle var der i dag rejst intet mindre end 50 flagstænger. Byen inviterede nemlig til en helt særlig folkefest.

Årsagen til flagallén og de mange mennesker på torvet, var den hjemvendte æresgæst, den 40-årige skeetskytte Jesper Hansen. 

quote Jeg har set mange byfester i Svebølle, men jeg har aldrig set så mange mennesker, som der er nu

Jesper Hansen, skeetskyder, Svebølle

Om halsen havde han den skinnende sølvmedalje, han vandt i mandags til de Olympiske Lege i Tokyo i Japan. 

- Jeg har set mange byfester i Svebølle, men jeg har aldrig set så mange mennesker, som der er nu. Det er fantastisk at få sådan en opbakning fra byen, siger Jesper Hansen, der både er født, opvokset og stadig bor i byen.

Jesper Hansen er nummer et på verdensranglisten i skeetskydning også kendt som lerdueskydning. I skydedisciplinen skyder man med et haglgevær, mens en maskine slynger lerskiver ud i luften fra forskellige vinkler.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var mødt masser mennesker op på Torvet i Svebølle for at fejre Jesper Hansen og hans sølvmedalje.
Der var mødt masser mennesker op på Torvet i Svebølle for at fejre Jesper Hansen og hans sølvmedalje. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Jesper Hansen har deltaget i OL tre gange, men det har aldrig lykkedes ham at tage en medalje med hjem. 

- Det var en lang sej kamp, jeg var igennem med en lang omskydning for at komme til finalen, og der sad nerverne ude på tøjet. Da jeg først kom til finalen, der tænkte jeg, at det godt kunne lade sig gøre at tage en medalje med hjem, siger Jesper Hansen om sin egen præstation. 

Pludselig mediestjerne

Jesper Hansen har vundet masser medaljer igennem karrieren både til EM og VM, men OL-sølvmedaljen er noget helt særligt. 

- Jeg har været europamester, verdensmester og vundet worldcups, og der har der været en enkelt eller to interviews, men det her er jo helt vanvittigt. Jeg tror, det her er interview nummer 104-105 stykker. Det siger bare noget om, hvor stort OL er, siger Jesper Hansen. 

quote Medaljen her er jo kun lavet af sølv, men vi kan jo lave den om til guld

Jesper Hansen, skeetskyder, Svebølle

En af dem, der er mødt op på torvet til folkefesten, er Karen Hou Jacobsen.

- Vi kan da ikke lade være med at komme og fejre Jesper, det er jo en festlig dag. Nu har han kæmpet i så mange år, så det er jo helt fantastisk, siger hun med en dannebrogsflag i hånden. 

Udover de mange lokale borgere, var også Kalundborgs borgmester, Martin Damm, mødt op for at hylde sølvmedalje-vinderen, til dagens arrangement, der var arrangeret af Svebølle lokalråd.

Måske et lignende arrangement skal arrangeres igen om tre år, det er nemlig Jesper Hansens ambition at tage en medalje mere hjem til Svebølle ved næste OL. 

- Drømmene og målet er at se, om det ikke kan lade sig gøre at tage tre år mere frem mod OL i Paris. Og så er medaljen her jo kun lavet af sølv, men vi kan jo lave den om til guld. Lad os håbe, at det er det, der kommer til at ske, afslutter Jesper Hansen og tager fat i den halv kilo tunge sølvmedalje, der er lavet af edelmetallet fra brugte mobiltelefoner, computere og andet elektronisk affald, som OL-komiteen har indsamlet. 

Jesper Hansens sølvmedalje var den første danske medalje, der blev vundet ved OL i Tokyo.
Jesper Hansens sølvmedalje var den første danske medalje, der blev vundet ved OL i Tokyo. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST