Stolte forældre hylder dansk OL-sølvvinder - og familiens vej får nyt navn

Skeetskytten Jesper Hansen fra Svebølle kunne som den første dansker ved de Olympiske Lege i Tokyo tage en medalje med hjem til Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han har vundet Verdensmesterskabet og Europamesterskabet og er nummer et på verdensranglisten, men for den danske skeetskytte Jesper Hansen fra Svebølle ved Kalundborg manglede der noget.

Eller det gjorde der i hvert fald.

quote Det vi stolte af. Det var vi også, da han blev verdensmester

Faber Appelgren, medlem af jagtforeningen Hvidebæk Jagtforening

For mandag formiddag dansk tid kunne danske seere følge med i Jesper Hansens medaljekamp ved de Olympiske Lege i Tokyo. Her snuppede den 40-årige nordvestsjællænder sølvmedaljen i finalen og blev dermed den første danske ved dette års Olympiske Lege til at vinde medaljer.

Den præstation vækker især glæde og skaber slothed i skyttens barndomshjem, hvor hans forældre Lisbeth Hansen og Per Hansen fulgte finalen hjemme i stuen. Per Hansen havde dog svært ved at følge med i den nervepirrende turnering

- Jeg har ikke så mange nerver normalt, men her kunne jeg godt mærke, det var nu... ellers var der tre år til næste gang, siger Per Hansen.

Lisbeth Hansen og Per Hansen fulgte finalen hjemme i stuen, hvor de heppede på deres søn.
Lisbeth Hansen og Per Hansen fulgte finalen hjemme i stuen, hvor de heppede på deres søn. Foto: TV2 ØST

Efter en skidt første dag i kvalifikationen skød Hansen fejlfrit i mandagens 50 sidste kvalifikationsskud. Det udløste omskydning, og han fik klemt sig i OL-finalen på yderste mandat.

Derfor var Jesper Hansen tvunget til at ramme flere lerduer end mindst en konkurrent i hver finalerunde, idet en skytte blev sorteret fra efter hver runde, og var Hansen lige med en eller flere andre i bunden, ville han ryge på grund af placeringen i kvalifikationen.

Hjemme hos familien i Svebølle hænger der stadig flere af Jesper Hansens medaljer.
Hjemme hos familien i Svebølle hænger der stadig flere af Jesper Hansens medaljer. Foto: TV2 ØST

Men Jesper Hansen fik kæmpet sig hele vejen til sidste runde, hvor han dog ikke kunne hamle op med amerikanske Vincent Hancock, der vandt guld. Abdullah al-Rashidi fra Kuwait tog bronze.

Og det har været hårdt arbejde for den 40-årige skeetskytte, der ifølge Per Hansen har givet alt.

- Det har været 24 syv for ham. Det har været træning fire-fem timer hver dag inde hos Team Danmark, til psykolog i Aarhus, øjentræning. Han har været på hele tiden, siger han.

Familiens vej skifter navn for en stund

Sølvmedaljen betød blandt andet, at der mandag efter finalen blev fastspændt et midlertidigt skilt på vejskiltet ved familiens hus i Svebølle for at hylde Jesper Hansen. 

Det betyder, at vejen for en tid hedder Hansen’s Vej. Skiltet er desuden udsmykket med de kendte olympiske ringe i forskellige farver.

Sådan ser det nye vejskilt ud i Svebølle.
Sådan ser det nye vejskilt ud i Svebølle. Foto: TV2 ØST

To gange før har Jesper Hansen deltaget ved de Olympiske Lege, sidst ved OL i Rio 2016, hvor han fik en femteplads. Tre år forinden blev han verdensmester i skeetskydning, mens han i 2018 blev europamester. OL-medaljen var den sidste, der manglede.

- Det er den sidste medalje, der mangler ind i samlingen, har han tidligere udtalt til TV2 ØST.

Læs også
Jesper Hansen fra Svebølle sikrer første OL-medalje til Danmark
Læs også
Jesper Hansen fra Svebølle sikrer første OL-medalje til Danmark

Mandag kom medaljen, og rundt omkring i Svebølle har nyheden om Danmarks OL-medalje efterhånden bredt sig.

- Jeg så, da han fik overrakt sølvmedaljen i morges, siger Tanja Kristensen fra Svebølle.

Hvad tænker du om, at den første medaljemodtager ved dette års OL kommer fra Svebølle?

Jesper Hansen fremviser stolt sin sølvmedalje.
Jesper Hansen fremviser stolt sin sølvmedalje. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Jeg synes, det er lidt sejt, for vi er jo en lille by, svarer hun.

Bo Christensen fra nabobyen Snertinge roser også skeetskytten fra Svebølle.

- Jeg har aldrig set det før. Jeg havde lige set håndbold, og så kom finalen. Han havde skudt dårligt, men han havde skudte fejlfrit her til morgen, så tænkte jeg, at jeg måtte se det, og så gik det jo fantastisk, siger han.

Jesper Hansen fik kæmpet sig hele vejen til sidste runde, hvor han dog ikke kunne hamle op med amerikanske Vincent Hancock, der vandt guld. Abdullah al-Rashidi fra Kuwait tog bronze.
Jesper Hansen fik kæmpet sig hele vejen til sidste runde, hvor han dog ikke kunne hamle op med amerikanske Vincent Hancock, der vandt guld. Abdullah al-Rashidi fra Kuwait tog bronze.

Jesper Hansen begyndte til skeetskydning som 14-årig ved Hvidebæk Jagtforening vest for Kalundborg, hvor begejstringen for OL-medaljen modtages roligt.

- Jo, det vi stolte af. Det var vi også, da han blev verdensmester. Det da fint nok, siger Faber Appelgren, der er medlem af jagtforeningen.

Det var tredje gang i karrieren, at Jesper Hansen deltog ved OL. Han blev nummer 26 ved OL i London i 2012, og fire år senere blev han nummer fem ved legene i Rio.

Mest læste

play
calina-2

Kvinder går utrygge hjem fra byen - nu har fire gymnasiepiger opfundet en løsning

play

Fare for sammenstyrtning på fjernvarmeværk efter eksplosion

play
Skælskør politi

Politi massivt til stede i Skælskør

play
Louise og Vega

Louise mistede sin datter - nu har hun en bøn til alle pårørende

Se flere