Politiet vil skræmme unge - 48 bliver sigtet for at købe narko i Kalundborg

Efterforskningen mod tre dømte sælgere har sendt politiet på sporet af 48 købere af narkotika, der vil blive sigtet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi vil sigte 48 personer for køb af narkotika i Kalundborg. 

Det sker, efter at de er blevet identificeret under efterforskningen af tre mænd, som i juni sidste år blev dømt fængselsstraffe på samlet to år og 11 måneder for at besidde og handle med 350 gram kokain og 2,5 kilo hash.

quote Det her skal være med til at sende et signal - måske endda primært til dem, som ikke har taget narko før, men har lyst til det:

Kim Lech, leder af operativ efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi

Personerne kan mistænkes for at have foretaget mindst 180 køb, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Der er tale om almindelige unge mennesker fra Kalundborg-området, som efter vores opfattelse har et hyggeforbrug og ikke er hardcore narkomaner, siger Kim Lech, leder af operativ efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 ØST.

De fleste kan forvente bøder

Ingen af personerne er blevet peget ud af de tre sælgere. I stedet har politiet fundet frem til dem via sociale medier, hvor kommunikationen er foregået, og via fotos af handlerne. 

Kim Lech vil ikke oplyse navnet på de sociale medier, men siger, at de har handlet på flere platforme.

De fleste af køberne kan forvente bødestraffe. 

- Jeg kan ikke afvise, at dem, der har handlet rigtig mange gange, skal forbi retten med påstand om frihedsstraf. Det skal vi have afgjort med vores anklagemyndighed, siger han. 

Skal sende et signal

De 48 personer og 180 handler er udvalgt, fordi politiet her mener at have så klare beviser, at de kan blive dømt i retten. Hvert køb har været få mængder narkotika.

- Der har været mange flere, der har købt, end det vi har her. Det viser det antal, som sælgerne er dømt for. Men vi skal kunne løfte bevisbyrden i hvert enkelt tilfælde, siger Kim Lech.

Med de forestående massesigtelser mod den gruppe af mennesker håber han, at det vil sende et prævensivt signal.

- Det her skal være med til at sende et signal - måske endda primært til dem, som ikke har taget narko før, men har lyst til det: at midlet er farligt i sig selv, og at det heller ikke er risikofrit at købe narko, siger Kim Lech. 

De tre sælgere blev anholdt i en lejlighed i Kalundborg i januar. Udover narkotika fandt politiet også diverse narkoregnskaber, mobiltelefoner, knive, slagvåben og kontanter.

Opdatering
Clock17. jan 2020, kl. 14:00
Opdateret: Artiklen er opdateret med citater fra Kim Lech fra Midt- og Vestsjællands Politi.