Nu åbner Spiralen endelig: Plads til mere specielle sportsgrene

Efter flere bump på vejen står bevægelseshuset Spiralen i Kalundborg endelig færdig. Huset åbnede i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2.200 kvadratmeter fyldt med kampsport, gymnastik og dans.

Sådan bliver det i bevægelseshuset Spiralen, som lørdag eftermiddag slog dørene op for besøgende for første gang.

- Det vælter ind med folk, der gerne vil se lokalerne. Det er en fantastisk følelse, siger kulturchef Jane Hald Christiansen fra Kalundborg Kommune.

Det første spadestik til bevægelseshuset blev taget i april 2015, men måtte igennem et par bump på veje, før den kunne stå klar. Blandt andet gik en underleverandør til projektet konkurs undervejs, og det betød, at projektet blev sat i stå for en stund.

Plads til utraditionelle sportsgrene

Men nu står bygningen altså klar, og det glæder Jane Hald Christiansen, at der nu kommer et sted til de lidt mere specielle idrætsaktiviteter.

- De der traditionelle 20x40-haller har vi 11 af i forvejen, og mange af de her idrætter har holdt til i små gymnastiksale eller andre lokaler. Vi tænkte, at det var rigtig godt at sætte fokus på det.

Nogle af dem, der nu har fået deres helt eget sted – og gulv – er fægterne. Før delte de gulv med Zumba-danserne, men nu er gulvet kun deres eget. Men fællesskabet – det er stadig vigtigt.

- Vi kommer til a tvære et fællesskab sammen med blandt andet karate og boksning, og jeg tror, at der bliver en synergi imellem os. Når der er nogen, der bliver trætte af at gå til fægtning, så kan de måske hoppe ned og begynde til boksning i stedet. Og omvendt, siger Jan Sylvest Jensen, træner og næstformand i Kalundborg Fægteklub.

Der er kastet omkring 50 millioner kroner i projektet af blandt andet lokale, Anlægsfonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Møllers Fond til Almene Formaal.

Spiralen er tegnet af arkitektfirmaet Mutopia.