Bevægelseshuset Spiralen ramt af konkurs

En underleverandør på projektet er gået konkurs, og det har sat byggeriet af bevægelseshuset Spiralen i Kalundborg i stå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det 46 millioner kroner dyre prestigebyggeri af bevægelseshuset Spiralen i Kalundborg er gået i stå.

Det skriver Nordvestnyt.

En underleverandør på projektet er gået konkurs, og derfor er byggeriet sat på pause, indtil det lykkes for hovedentreprenøren på byggeriet at finde en ny leverandør.

- Rent ud sagt så er det noget møg. På nuværende tidspunkt har vi ikke et overblik over, præcis hvilke konsekvenser konkursen får for byggeriet, men vi kommer desværre nok ikke uden om en forsinkelse, siger Peter Jacobsen (DF), der er formand for byggeudvalget til Nordvestnyt.

Byggeriet af Spiralen støttes med 12 millioner kroner fra fra Lokale- og Anlægsfonden og 11 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Kalundborg Kommune stiller derudover med 23 millioner kroner i finansiering.

Lørdagens planlagte åbent hus arrangement, hvor borgerne kan komme op og se nærmere på byggeriet, bliver gennemført som planlagt.

Bevægelsesformer i alle afskygninger

Det nye byggeri skal huse dans, gymnastik, idræt, kampsport og andre bevægelsesformer. Men planen er også, at huset skal rumme uformelle aktiviteter fra foreninger, så huset bliver en del af lokalområdets hverdag. 

Navnet 'Spiralen' kommer af bygningens arkitektur, som bliver åben og spiralformet med sale i fire niveauer. Desuden bliver bygningen omkranset af en 'bjergsti'. Det kommer til at få et bruttoareal på cirka 2.200 m2.

Huset er tegnet af arkitektfirmaet Mutopia Arkitekter, og byggeriet skulle efter planen have stået færdigt til septermber 2016.