Mindre by skal huse regionens nye sygehusvaskeri

Svinninge, Jyderup og Svebølle er i spil som lokation til Region Sjællands nye sygehusvaskeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver med stor sandsynlighed Svinninge, Jyderup eller Svebølle, der skal lægge jord til genopførslen af det nye sygehusvaskeri i Region Sjælland, efter at det tidligere vaskeri i Holbæk brændte ned til grunden i 2018. 

Det står klart, efter at politikerne i forretningsudvalget ud af 13 forslag har udvalgt de tre mindre nordvestsjællandske byer, som nu skal undersøges af administrationen med henblik på at finde den endelige lokation. 

Dermed tyder meget på, at Holbæk by ikke får vaskeriet, der vasker sengetøj fra sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk og Slagelse, psykiatrien i Roskilde og Slagelse og sundhedscenteret i Kalundborg og beskæftiger 40-50 jobs, tilbage. 

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) siger, at et vigtigt kriterie er, at placeringen skal komme Odsherred, Kalundborg og Holbæk kommuner til gode. 

- Vi skal finde en placering, hvor medarbejderne gerne skal kunne komme fra de tre kommuner, så det kan komme borgerne i kommunerne til gavn.

Samtidig skal placeringen være optimal i forhold til den tunge trafik af lastbiler, der dagligt vil køre til og fra vaskeriet, og den kollektive trafik, som for medarbejdernes skyld skal fungere. 

Vaskeriet kan kun ligge et sted

Med udvælgelsen af de tre byer er Odsherred som den eneste af de tre nordvestsjællandske kommuner blevet forbigået. Kommunen havde ellers meldt sin interesse i at ville have vaskeriet. 

Heino Knudsen mener ikke, at Odsherred Kommune er blevet forbigået. 

- Jeg synes, det er meget forkert at sige, at Odsherred Kommune er blevet forbigået. Vi har valgt de tre lokaliteter, fordi de kan komme alle tre kommuner til gavn, og vi har eksempelvis valgt forslag helt inde i Holbæk by fra. Desværre kan vaskeriet dog kun ligge et sted. 

Vil du blive overrasket, hvis vaskeriet ender i en fjerde by?
- Nu, hvor vi har valgt de tre byer, har jeg en forventning om, at vi finder en god placering i en af de byer, siger Heino Knudsen. 

Administrationen vil arbejde videre med de tre byer og sende undersøgelsen til politisk behandling i slutningen af maj. 

Opførelsen af et nyt sygehusvaskeri koster omkring 62 millioner kroner. Det er aftalt politisk, at vaskeriet drives af regionen selv i de to første år efter, det er genopført, hvorefter driften bliver sendt i udbud.