Holbæk vil have sygehusvaskeri til kommunen: - Vi kæmper for, at medarbejderne kommer hjem

To kommuner melder ud, at de vil huse nyt sygehusvaskeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er rift blandt politikerne om at få et nyt sygehusvaskeri placeret i deres kommune. 

Sygehusvaskeriet på Holbæk Sygehus brændte den 16. juni 2018, og når der skal bygges nyt vaskeri, så bliver det enten i Kalundborg, Odsherred eller Holbæk. Det har forretningsudvalget i Region Sjælland besluttet.

Borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov (S), var i sidste uge ude at sige, at sygehusvaskeriet skal ligge i Odsherred Kommune. Han foreslår også tre forskellige placeringer.

At man fra Odsherred Kommunes side går ud med sådan et forslag, undrer 2. viceborgmester i Holbæk, Camilla Hove Lund (V). Nu reagerer hun på Adelskovs udmelding.  

- Jeg blev overrasket, og jeg vil næsten sige, at det er ufint. Vi har mistet 40 arbejdspladser og medarbejderne har måtte tranportere sig langt. 

Plejer at samarbejde

I følge Camilla Hove Lund, så bør kommunerne tale sammen om så store sager, inden man melder noget ud i pressen. Det er en dialog, der skal tages kommunerne imellem, mener hun. 

quote Vi har tænkt os at kæmpe hele vejen for, at de omkring 40 medarbejdere kommer hjem til deres arbejdsplads i Holbæk. 

Camilla Hove Lund (V), 2. viceborgmester, Holbæk 

- Hvor blev samarbejdet af? Vi vil alle gerne have arbejdspladser til den her del af regionen, men det havde været på sin plads, hvis Odsherred Kommune havde havde henvendt sig til os - og hvis vi ikke havde planer om et vaskeri - så ville det jo være fint, at de bød ind. 

Medarbejdere tilbage til Holbæk

Siden storbranden har vaskeriet i Nykøbing Falster været anvendt som en midlertidig løsning, men det er ikke holdbart i længden. 

Camilla Hove Lund mener, at det giver god mening at placere et nyt vaskeri i Holbæk, hvor det plejede at ligge. Især af hensyn til medarbejderne, der i halvandet år har transporteret sig til Nykøbing Falster. 

- Nu vil Odsherred Kommune så gerne have, at de transporterer sig permanent til den modsatte ende af Sjælland. Jeg tror, der er rigtig mange af medarbejderne, der længe har set frem til en normal hverdag, og for dem er det altså, at vende tilbage til en arbejdsdag i Holbæk.

Holbæk Kommune foreslår nu fire placeringer til et nyt sygehusvaskeri i kommunen, som Camilla Hove Lund mener har en stærk tradition for at rekruttere personale til den type arbejde. 

- Vi har tænkt os at kæmpe hele vejen for, at de omkring 40 medarbejdere kommer hjem til deres arbejdsplads i Holbæk, siger Camilla Hove Lund.