Maskerede tyve påkørte lampebutik med sort varebil

På få sekunder fik Lysmesteren i Gørlev stjålet for flere designerlamper, da tre maskerede indbrudstyve påkørte butikken med en bil.

Ikke bare én eller to gange, men hele fem gange. Så mange gange er Lysmesteren i Gørlev blevet udsat for tyveri midt om natten det seneste halvandet år. 

Tyvene går hver gang efter det samme: Dyre designerlamper. 

quote Jeg nægter at blive utryg over de mange episoder, den skal tyvene ikke også have

Linda Kjærgaard, Lysmesteren i Gørlev

Det var også tilfældet, da tre maskerede mænd i nat klokken 02.43 med en sort varebil påkørte en butiksrude, hvorefter de tre gik ind i butikken. 

- Det er drønirriterende! Ét er, lamperne de stjæler, noget andet er de mange skader de laver på bygningen, og alt det tid vi efterfølgende bruger på at rydde op og fjerne glasskår, siger Linda Kjærgaard, der arbejder i butikken i Gørlev.

Dyre designerlamper

Bagmændene er gået efter dyre lamper fra designeren Louis Poulsen. 

- De har taget otte lamper, og det har en værdi på omkring 60.000 kroner, siger Linda Kjærgaard.

På trods af at butikken ifølge Linda Kjærgaard er sikret fra top til tå, lykkedes det alligevel gerningsmændene at komme ind. 

- Vi har stroboskoplys, alarm, røgkanoner, panserglas, overvågning og alle tænkelige foranstaltninger, alligevel er det lykkedes dem at komme ind, siger hun og tilføjer: 

- Vi deler erfaringer med andre butikker og idéudvikler hele tiden på, hvordan vi kan sikre os endnu mere, men det er da så træls at skulle bruge tid på det. 

Butikken har holdt åbent på trods af nattens begivenhed og den smadrede rude.

- Jeg nægter at blive utryg over de mange episoder, den skal tyvene ikke også have, siger Linda Kjærgaard.

Det lykkedes gerningsmændene at stjæle lamper for omkring 60.000 kroner.
Det lykkedes gerningsmændene at stjæle lamper for omkring 60.000 kroner. Foto: Privatfoto

Professionelle bagmænd

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er det bagmænd, der har vidst, hvad de har gået efter. 

- Mændene er i sort tøj og maskerede, og det kan ses på overvågningen, at de går lige ind og ud af butikken, efter de har påkørt butikken med en sort varevogn, og kørt væk hurtigt igen, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Linda Kjærgaard forklarer, at butikken lynhurtigt var fyldt med røg fra røgkanonerne, alligevel lykkedes det at stikke afsted med syv bordlamper og en standerlampe. 

- Vi er så trætte af det, men heldigvis har de gjort det om natten, så det ikke er gået udover os ansatte, men det er lige irriterende hver gang. Det gør også, at man ikke kan lade være med at blive mistænksom overfor dem, der kommer ind, siger hun.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.