Ramt af rambuktyveri for sjette gang - indbrudstyve trak butiksgitter af med bil

Indehaveren af butikken i Nykøbing Sjælland vurderer, at der er blevet stjålet varer for cirka 150.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken var lidt i 03.00, da indehaveren af Expert & Punkt1 på Algade i Nykøbing Sjælland, Brian Thomsen, pludselig blev ringet op af sin kollega.

quote Desværre er det ikke første gang, at jeg har været udsat for rambuktyveri

Brian Thomsen, indehaver af Expert & Punkt1 i Nykøbing Sjælland

Ukendte gerningsmænd havde natten til onsdag trukket stålgitteret på forretningens frontfacade af med en bil, smadret indgangsdøren og efterfølgende stjålet varer for en værdi af cirka 150.000 kroner.

- En bil har trukket gitteret ud af indgangspartiet, glasdøren er blevet smadderet, og så er de ellers bare kommet ind i butikken, hvor de er løbet med alle de sjove ting som computere, mobiltelefoner, tablets og højtalere, siger Brian Thomsen.

Det var vagtselskabet, som klokken 02.35 slog alarm om indbruddet, hvorefter politiet og en hundepatrulje rykkede ud til stedet for at lede efter eventuelle spor. I området fandt hundepatruljen en del af en højtaler fra butikken, som var blevet tabt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvis man har oplysninger i sagen eller bliver tilbudt varer, som kan stamme fra indbruddet, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.
Hvis man har oplysninger i sagen eller bliver tilbudt varer, som kan stamme fra indbruddet, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Foto: Brian Thomsen.

Brian Thomsen vurderer, at det vil koste mellem 70.000 til 100.000 kroner at udbedre skaderne.

- Jeg har endnu ikke det fulde overblik over tyveriet, fordi jeg har støvsuget og ryddet op hele natten, siger han.

Butikker i området ramt af lignende tyverier

Det er langt fra første gang, at Brian Thomsen har været udsat for rambuktyveri. Han har flere butikker, hvor han også har oplevet de voldsomme indbrud.

- Desværre er det ikke første gang, at jeg har været udsat for rambuktyveri, men det er altid trist at komme op og se, hvordan alting er ødelagt. Folk er ligeglade med det hele, og det er et trist syn, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi undersøger onsdag butikken nærmere for eventuelle spor.
Betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi undersøger onsdag butikken nærmere for eventuelle spor. Foto: Brian Thomsen

Ifølge Brian Thomsen har rambuktyve tidligere været på spil fem gange i hans butikker i Kalundborg og Jyderup.

- For nogle år siden havde vi en lille butik i Jyderup, hvor der var to eller tre rambuktyverier. Det er også sket nogle gange i Kalundborg, siger han.

- Jeg føler mig ikke forfulgt at rambuktyve, der er bare tale om nogle interessante varer, som er lette at omsætte, tilføjer han.

Ældre Passat er set køre fra gerningsstedet

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi så et vidne en ældre grå Passat køre på Algade, hvor butikker ligger i Nykøbing Sjælland, omkring gerningstidspunktet.

- Der er ikke nogen, som umiddelbart har set det ske, men der skal alligevel noget kraft til at trække gitteret af forretningen, så det er sandsynligvis bilen, der er blevet brugt til det. Et vidne har også set en bil bakke rundt ved forretningen, siger kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist.

Nu skal politiet undersøge sagen nærmere og gennemgå videoovervågning fra stedet.

- Vi skal indhente overvågning fra stedet i håbet om, at det kan give os nogle flere oplysninger om, hvad der er sket. Hvis nogen vidner har set noget på stedet, må de også gerne kontakte os, siger Charlotte Tornquist.

Hvis man har oplysninger i sagen eller bliver tilbudt varer, som kan stamme fra indbruddet, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.