Politiet holder kortene tæt til kroppen om stor aktion i Kalundborg

En eller flere personer har ved middagstid tirsdag givet anledning til et stort fremmøde fra politiet, som dog ikke kan oplyse nærmere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Clock24. sep 2020, kl. 14:36
Artiklen er opdateret med flere oplysninger om dagens politiaktion i bunden af artiklen.

Politiet var først på eftermiddagen til stede på Gammel Hovvej i Kalundborg for at foretage en ransagning og anholdelsesaktion.

quote Vi har fået nogle oplysninger, som vi prøver at gardere imod

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi

- Hvad det omhandler mere præcist, kan jeg ikke sige mere præcist på nuværende tidspunkt, sagde Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den person, som politiet var mødt op for at anholde, blev ifølge Midt- og Vestsjællands Politi pågrebet, og er siden bragt til afhøring på politigården i Roskilde.

Efterfølgende fortsatte arbejdet på stedet med en ransagning af bygningen, hvilket varede ind til 15-tiden.

Det er lykkedes for politiet at finde "noget af det man søgte" bekræfter Martin Bjerregaard, efter aktionens afslutning, men han vil ikke oplyse nærmere, end at en person er anholdt, men ikke hvad vedkommende er sigtet for.

- På baggrund af afhøringen vil der blive truffet afgørelse, om der er brug for yderligere ransagningsaktioner, og om vedkommende skal blive i politiets varetægt med henblik på grundlovsforhør, siger Martin Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet er talstærkt til stede.
Politiet er talstærkt til stede. Foto: Jens Nielsen

Voldsomt til stede

Martin Bjerregaard medgiver, at det virker voldsomt for borgerne, når politiet kommer i det antal med den slags udstyr – det vil sige politifolk med lange våben, særligt trænet til at håndtere potentielt farlige situationer, og hvor tingene måske kan udvikle sig.

- Vi har fået nogle oplysninger, som vi prøver at gardere os imod med det rette antal betjente og det rette udstyr, men det skal man ikke lægge mere i, siger han og tilføjer:

- Det har ikke udviklet sig dramatisk. Og det er ikke farligt for de øvrige borgere i den bydel, hvor vi er.

Politiet fandt flere våben under ransagning

Senere tirsdag aften har TV2 ØST fået uddybende oplysninger fra politiet. Vedkommende, der blev anholdt er igen blevet løstladt: 

- Han er sigtet for overtrædelse af våbenloven. Vi har afhørt ham og løsladt ham igen. Der var ikke belæg for en fremstilling, siger vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet ransagede også en bygning i området. Hvad gik det ud på?

- Vi har også fundet nogle våben, men ikke voldsomme våben. Vi har blandt andet fundet nogle nunchakuer, karatestave og nogle patroner, siger vagtchefen.

Ingen forbindelse til rocker- eller bandemiljøet

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi var det en politianmeldelse, der førte til, at politiet foretog en aktion.

- Det er en person, der er blevet anmeldt, og så valgte vi at tage den anmeldelse alvorligt. Der var nogle konkrete ting i anmeldelsen, siger vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han understreger, at hændelsen umiddelbart ikke har nogen tilknytning til hverken rocker- eller bandemiljøet:

- Indtil videre er det en enkeltstående person. Der er ikke tale om rocker- eller bandemiljø som sådan. Han kan jo godt have nogle kammerater, der er på den forkerte side af loven, men umiddelbart er der ikke tale om et rocker- eller bandemedlem, siger vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.