¨

IT-sikkerhedsbrist i Kalundborg var en fejl - men ikke en katastrofal én af slagsen

Før jul blev borgere og ansattes CPR-numre og lønoplysninger i Kalundborg Kommune lækket. En grundig undersøgelse konkluderer nu, at der ikke er risiko for, at oplysningerne ender i de forkerte hænder. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Det står nu klart, at det it-sikkerhedsbrist, der var i Kalundborg Kommune før jul, ikke var så fatalt, som det kunne have været.

50.000 filer med personfølsomme oplysninger om borgere i Kalundborg Kommune endte uden for kommunens vægge kort før jul.

Men det endte ikke så galt, som det kunne have gjort. Det oplyser P4 Sjælland her til morgen.

Efter en grundig undersøgelse, kan man nu konstatere, at risikoen for at personfølsomme oplysninger skulle ende i de forkerte hænder, ikke er til stede. Det har eksterne konsulenter fra Deloitte kunne konkludere, efter Kalundborg Kommune orienterede Datatilsynet om fejlen.

- Det var en klar fejl i vores håndtering af data

Sagen opstod, fordi en journalist fra Børsen blev givet adgang til en såkaldt FTP-server, hvor han opdagede, at han også kunne snuse rundt i andre mapper med personfølsomme oplysninger på en række af kommunens borgere.

Formentlig var der dog ikke så mange andre, end journalisten, der nåede at få adgang til oplysningerne, viser kommunens egne udtræk fra deres systemer. Men kommunaldirektøren erkender, at det var en uheldig sag.

- Det var en klar fejl i vores håndtering af data, og det må ikke ske, siger kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen til P4 Sjælland.

Læs også Personlige oplysninger om borgere i Kalundborg Kommune lækket ved en fejl

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App