Personlige oplysninger om borgere i Kalundborg Kommune lækket ved en fejl

En menneskelig fejl i Kalundborg Kommunes it-system har lækket tusindvis af personfølsomme oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere end 50.000 filer med oplysninger om borgere, der modtager kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp i kommunen - foruden sikkerhedscertifikater og passwords. Det er blandt de ting, som er blevet blotlagt i Kalundborg i en gigantisk sikkerhedsbrist i it-systemet i Kalundborg Kommune. Det skriver Børsen.

Kommunaldirektør i Kalundborg Kommune Jan Lysgaard Thomsen oplyser, at man arbejder på højtryk for at få et overblik over sikkerhedsbristet.

- Vi er dybt kede af det her og skal selvfølgelig beklage mange gange. Straks vi blev opmærksomme på problemet, har vi trukket stikket på den berørte server, siger han til Børsen. 

De mange tusinde filer blev ved en fejl lagt på en usikret server, som flere borgere og firmaer har adgang til. Kommunen ved dog ikke, præcist hvor mange der har haft adgang til serveren. 

Få måneder efter andet læk

Meldingen om lækket i Kalundborg kommer få måneder efter et andet læk i Slagelse Kommune, hvor borgere fik fortrolige oplysninger udstillet i et brevhoved. 

Dengang blev omkring 700 borgere berørt.

Backup var problem

Hvor det i slagelse var en menneskelig fejl, hvor et brevhoved var blevet opsat forkert, så drejer fejlen i Kalundborg sig om en backup, der uden sikkerhedsforanstaltninger blev lagt på en net-server, hvor nogle borgere og firmaer havde adgang.