Hun går efter posten som næstformand i Nye Borgerlige

Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Kalundborg Kommune, Henriette Ergemann, stiller op til posten som næstformand i Nye Borgerlige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På landsplan er det muligvis et forholdsvist ukendt politisk ansigt, der nu går efter næstformandsposten i Nye Borgerlige. 

quote Jeg kan være med til at løfte partiet

Henriette Ergemann (NB)

Men i Kalundborg Kommune kender de fleste Henriette Ergemann, da hun ved kommunalvalget i 2021 stormede ind i byrådet med 753 personlige stemmer - fjerdeflest i kommunen.

Efterfølgende fik hun den tunge post som formand for Børn- og Familieudvalget, hvor hun har fået stor opmærksomhed i både lokalmedier og blandt borgerne i kommunen, da hun ofte deltager i flere offentlige debatter og foreninger.  

Nu er hun klar til at byde erfarne politikere op til dans i kampen om næstformandsposten i Nye Borgerlige. 

Det bekræfter hun overfor TV2 ØST.

- Jeg stiller op, da jeg synes, at det er en god idé, hvis næstformanden er en person, der ikke sidder i Folketinget. De har ofte mange ordførerskaber og har et travlt politisk program hver dag, siger Henriette Ergemann og fortsætter:

Peter Seier Christensen
Læs også
Peter Seier Christensen forlader posten som næstformand i Nye Borgerlige
Peter Seier Christensen
Læs også
Peter Seier Christensen forlader posten som næstformand i Nye Borgerlige

- Det er en god lejlighed for partiet at få en person på næstformandsposten, der kan binde det lokale, kommunale og regionale sammen med det, der bliver gjort inde på Christiansborg. En næstformand, der kan komme ud og tale med vores bagland og andre folk i kredsene. Jeg tror, at jeg kan være med til at løfte partiet og løfte det styrket ud mod næste valg.

Boblerne fes hurtigt ud af champagnen

Nye Borgerlige gik ved folketingsvalget i november 2022 frem med to mandater - fra fire til seks - i forhold til forrige valg. 

Men boblerne fes hurtigt ud af champagnen, da det få dage senere kom frem, at den daværende næstformand, Mette Thiesen, trak sig fra partiet, efter hendes kæreste havde opført sig truende over for en medarbejder i partiet. 

Henriette Ergemann
Læs også
Flere penge eller større frihed - sådan vil politikerne løfte folkeskolen
Henriette Ergemann
Læs også
Flere penge eller større frihed - sådan vil politikerne løfte folkeskolen

Nu har både formand, Pernille Vermund, og næstformand, Peter Seier Christensen, valgt at trække sig fra deres poster, hvilket giver plads til nye kræfter ved rattet i Nye Borgelige.

Samtidig har Mikkel Bjørn Sørensen meldt sig ud af Nye Borgerlige og ind i Dansk Folkeparti. Dermed er Nye Borgerlige igen nede på de fire mandater, som de havde inden folketingsvalget.

Det nyvalgte folketingsmedlem blev ellers – sammen med Lars Boje Mathiesen – nævnt af flere som et oplagt bud på en ny formand til Nye Borgerlige.

Politik skabes også lokalt

Nogle vil mene, at du er politisk uerfaren til så stor en post. Hvad siger du til den vurdering?

- Nu har jeg efterhånden fået en del erfaring fra det udvalg i kommunen, hvor jeg er formand. Men jeg har også en lang erhvervs- og ledererfaring og har arbejdet med mennesker de seneste 30 år. 

- Det er selvfølgelig vigtigt at have en politisk viden, men det er lige så vigtigt at have nogle menneskelige kvaliteter og egenskaber med, for vi står et sted, hvor vi skal samle folk, og vi skal skabe et fællesskab, hvor borgeren er i centrum. Nu bliver politik jo også skabt ude i lokalforeningerne sammen med alle medlemmerne, så jeg mener bestemt, at jeg kan bibringe med meget på den post, svarer Henriette Ergemann. 

20210814-132304-L-1920x1280we
Læs også
Nye Borgerlige vil afvikle jobcentre og have ti byrødder
20210814-132304-L-1920x1280we
Læs også
Nye Borgerlige vil afvikle jobcentre og have ti byrødder

Flere politiske analytikere spår Nye Borgelige til at være på vej ud af dansk politik. Hvad siger du til det?

- Jeg mener bestemt ikke, at Nye Borgerlige er på vej ud af dansk politik. Tværtimod. Det er klart, at lige efter et lederskifte vil meningsmålingerne være dårligere. Men vi har en god og velfunderet politik, der tager udgangspunkt i borgeren. 

- Vi har en kæmpeopgave med at gå ud og fortælle om vores politik, og det glæder jeg mig meget til. Det er ikke første gang, et parti er dømt ude for så at komme styrket tilbage. Det, tror jeg bestemt, vi gør, svarer Henriette Ergemann.

Nye Borgerlige skal vælge partiets nye næstformand og formand på en ekstraordinær generalforsamling den 7. februar. 


Nyhedsoverblik