Første spadestik til omstridt boligbyggeri er nu taget

Et nyt, stort boligbyggeri er trods protester nu på vej i Klosterparken i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det første spadestik til et nyt, omstridt boligbyggeri i Klosterparken i Kalundborg blev taget mandag.

Mandag gik byggeriet af de nye lejeboliger i Klosterparken i gang, og borgmester Martin Damm deltog ved første spadestik.
Mandag gik byggeriet af de nye lejeboliger i Klosterparken i gang, og borgmester Martin Damm deltog ved første spadestik. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Det er AP Pensions datterselskab AP Ejendomme, der vil opføre 97 lejeboliger på den 13.800 kvadratmeter store grund i Klosterparken.

Læs også
Pensionsselskab køber grund i park: - Det er fuldstændig forkert
Læs også
Pensionsselskab køber grund i park: - Det er fuldstændig forkert

Kalundborgs borgmester, Martin Damm, var med til at stikke den første spade i jorden, og inden da kom han med argumentet for, hvorfor der skal bygges nyt i det grønne område.

- Vi har brug for en rokade på vores boligmarked i Kalundborg, der bor rigtig mange i parcelhus, hvor børnene er blevet store, og hvor de ikke har steder at flytte hen, sagde han til de fremmødte. 

Mødt af protester

Byggeriet i Klosterparken har været mødt af stor kritik. Blandt andet fra en række borgere, der sidste år indsamlede underskrifter mod byggeriet, fordi de mente, at byparken var bevaringsværdig. 

- Alt i dag drejer sig om miljø, økologi, bæredygtighed, grønne områder, fritid og noget smukt at se på, og så er det fuldstændigt barokt at begynde at bygge boliger i en grøn park, siger Hans Rørbech, der er medlem af modstandsgruppen.

Hans Rørbech er medlem af den modstandsgruppe, der er imod byggeriet i Klosterparken.
Hans Rørbech er medlem af den modstandsgruppe, der er imod byggeriet i Klosterparken. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Men trods protesterne er det første spadestik nu taget. Det er planen, at byggeriet skal stå klar til indflytning i maj 2024. 

Ifølge Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme, bliver byggeriet i Klosterparken bygget, så det passer ind i området.
Ifølge Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme, bliver byggeriet i Klosterparken bygget, så det passer ind i området. Foto: Jens Nielsen - TV Kalundborg

Ifølge AP Ejendomme, der står bag byggeriet, har kritikerne ikke noget at frygte.

- Vi bygger punkthuse. De har det mest skånsomme aftryk rent bygningsmæssigt i parken, og giver meget transparens og luft i mellem. Og så bliver det et kvalitetsbyggeri af høj klasse.

- Det bliver selvfølgelig svanemærket, og så bliver det i en arkitektur, der spiller ind i det, der ligger omkring. Med røde mursten og et tag, der er rejst op. Så et flot byggeri, der passer ind i det originale Kalundborg, siger Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme.