Pensionsselskab køber grund i park: - Det er fuldstændig forkert

AP Pensions datterselskab har købt en stor grund i Klosterparken i Kalundborg, hvor der skal bygges boliger. Men det møder kritik fra borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om to år kan et stort grønt område i Kalundborg være fortid.

AP Pensions datterselskab AP Ejendomme har nemlig købt en 13.800 kvadratmeter stor grund i Klosterparken, og til efteråret påbegyndes opførelsen af 97 boliger.

- Jeg synes, at det er fuldstændig forkert, at man tager et grønt område, som man bruger til rekreativt område, siger Hermann Hansen, der er med i en lokal modstandsgruppe.

Læs også
Borgere kæmper mod stort byggeri i Kalundborgs midte: - Det er synd at sælge ud af kulturarven

Sidste sommer samlede modstandsgruppen underskrifter ind mod de kommende boliger. Men fra den 1. oktober 2022 overtager selskabet grunden, og det første spadestik bliver herefter taget til i alt syv punkthuse.

Vil bygge tæt på bymidten

Det er dog ikke alle, der deler Hermann Hansen skepsis over for det nye projekt. Formand for Teknik- og Miljøudvalget Jakob Beck Jensen (V) ser omvendt frem til, at de nye boliger snart skal bygges.

- Det går rigtig godt i Kalundborg. Der er behov for nye boliger. Erhvervslivet er i en fremragende udvikling. Så det er for at udvide vores by, så vi forhåbentligt bliver flere borgere i Kalundborg by og Kalundborg Kommune, lyder det fra Jakob Beck Jensen.

Ifølge formanden er valget faldet på netop Klosterparken, fordi Kalundborg Kommune gerne vil bygge tæt på bymidten.

Sådan kommer boligerne til at se ud fra syd.
Sådan kommer boligerne til at se ud fra syd. Foto: AP Pension

- Der bliver jo også et stort grønt område tilbage. Der hvor gymnasieeleverne plejer at feste, når de bliver studenter, det vil der stadig være plads til. Så der er både plads til, at man kan bruge det grønne område fortsat, og så kommer der også nye boliger og nye indbyggere. Det synes jeg, vi har taget hensyn til.

Hermann Hansen holder dog fast i, at der findes mange andre områder i bymidten, man med fordel kunne have valgt i stedet.

- Vi har andre pladser i byen, hvor vi kan bygge boliger, som er lige så bynært. Men det ligger bare ikke i det grønne rekreative område, som man ødelægger nu, siger Hermann Hansen.

Boligerne i Klosterparken

Afsæt i Kalundborgs historie

Tanken med de kommende boliger er, at de skal opføres med stor respekt for resten af området. Det arkitektoniske udtryk vil nemlig komme til at tage afsæt i Kalundborgs historie bebyggelser.

Lokalplanen fra den 10. maj 2021.
Lokalplanen fra den 10. maj 2021. Foto: Kalundborg Kommune

- De nære omgivelsers sadeltagsmotiver og røde tegl kommer til at blive afspejlet direkte i vores projekt. For det er et utroligt flot område, vi skal opføre boliger i. Derfor skal vores boliger passe ind i området, skriver den administrerende direktør i AP Ejendomme Peter Olsson i en pressemeddelelse.

Boligerne skal opføres af 5E Byg. Man regner med, at de står klar i april 2024.

VIDEO: I juli 2021 kritiserede borgere i Kalundborg planerne. Se indslaget her: