Nyhedsoverblik

Dronningen skal løbe i Kalundborg

Det bliver med deltagelse fra Hendes Majestæt Dronning Mary, når Royal Run løber af stablen i Kalundborg 2. pinsedag den 20. maj.

Det skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ser frem til at byde Hendes Majestæt Dronningen velkommen i Kalundborg og vise byen frem fra sin bedste side for hende, deltagerne, tilskuerne og de mange, der følger med på skærmen derhjemme, siger Martin Damm, borgmester i Kalundborg Kommune.

Det er sjette gang, at det royale motionsløb afholdes. I år er Kalundborg værtsby sammen med Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg.

- Vi er i gang med at planlægge en ægte Kalundborgfest. Jeg tør godt love en uforglemmelig dag for alle der møder frem eller følger med, siger Martin Damm. 

Den endelige rute bliver offentliggjort én måned før løbet, og det er endnu ikke afgjort, hvilken distance H.M. Dronningen skal løbe. Starttidspunktet for de fem værtsbyer er heller ikke offentliggjort. Ifølge Kalundborg Kommune skal man dog forvente, at Kalundborg By, og en række veje lige omkring byen, vil være afspærret i store dele af dagen. 

Med 95.000 tilmeldte slår Royal Run i år deltagerrekord. I Kalundborg deltager 10.000 motionsløbere.