Anklager afspiller barsk video i dobbeltdrabssag

Under retssagen om dobbeltdrabet fra Kalundborg afspiller anklager en ydmygelsesvideo fra bandemiljøet for nævningene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Nu afspiller jeg lige en video, politiet har fundet på din Iphone, siger anklager Thomas Rasmussen til den tiltalte 23-årige mand, der skal afgive forklaring i Retten i Holbæk.

Manden er tiltalt for, i forening med flere andre, at have skudt og dræbt to mænd på 21 og 24 år på en parkeringsplads ved Meny i Kalundborg den 17. november 2020. 

Samtidig blev en tredje mand livsfarligt såret, men overlevede skudattentatet. Attentatet varede i 12 sekunder. De to mænd, der døde, blev begge ramt af skud i hovedet og i munden. Den ene fik et nærskud midt i panden.

quote Men altså, halvdelen af København har jo set den

26-årig tiltalte i vidneskranken

Inden anklageren afspiller videoen, protesterer den 23-åriges forsvarer Martin Andersen. Han mener, at videoen er voldsom og unødvendig at vise, da den er irrelevant for sagen.

Alligevel går retsformanden med til, at videoen bliver afspillet, dog slukker man den skærm, som tilhørerne – herunder pressen – kan se. Man behøver dog ikke at se videoen for at forstå, hvor voldsom den er.

Det er nok at se på nævningene, der giver et ryk i stolen kort tid efter, at den er blevet sat i gang. Flere holder sig for munden. 

Imens kan man høre en mand på videoen skrige.

Drab var måske en hævnakt

Efterfølgende omtaler anklager Thomas Rasmussen en kniv og en pistol på videoen. Ifølge anklageskriftet udspringer dobbeltdrabet i Kalundborg af en konflikt mellem den forbudte gadebande Loyal To Familia (LTF) og en anden bande fra Københavns Vestegn, politiet kalder Sydkystgruppen. 

Flere gange er det blevet antydet i retslokalet i Herfølge - som Retten i Holbæk har lånt til lejligheden - at drabene i Kalundborg den 17. november er en såkaldt ”bytter”, altså hævn for en kidnapning og ydmygelse af et medlem af LTF. 

Læs også
Skudoffer blev anholdt og hentet ind for at vidne om dobbeltdrab på parkeringsplads
Læs også
Skudoffer blev anholdt og hentet ind for at vidne om dobbeltdrab på parkeringsplads


Videoen på den tiltaltes telefon, der bliver afspillet i retten, stammer dog fra en helt anden episode.

Anklageren vil vide, om den tiltalte i vidneskranken er medlem af gadebanden Loyal To Familia. Han nægter at være medlem, men erkender, at han har en relation til gruppen, fordi flere af hans venner er medlemmer.

Ifølge den tiltalte er det dog et rent tilfælde, at han har den voldsomme video på sin telefon.

- Jeg fik den tilsendt, siger han og erkender, at han måske har gemt den på telefonen. 

- Men altså, halvdelen af København har jo set den video, siger han.

Bliver slået og tisset på

Ydmygelsesvideoer er de senere år blevet mere og mere udbredte i bandemiljøet. Ofte bliver en person slået og tisset på, eller voldtaget med en genstand, imens der bliver filmet.

Hensigten er at ydmyge den person, det går ud over, ved efterfølgende at dele videoen i miljøet.

Den unge mand, der overlevede skuddramaet i Kalundborg, har tidligere fortalt politiet, at drabene i Kalundborg kunne være en hævnaktion for en episode den 30. oktober 2020. 

Her blev et medlem af LTF kidnappet, bundet med strips, ydmyget og slået med et jernrør, mens han blev filmet. Efterfølgende blev han fundet på en parkeringsplads og indlagt på Hvidovre Hospital. 


På overvågningsbilleder fra hospitalet, som anklageren har dokumenteret i retten, kan man se, at flere af de seks tiltalte i dobbeltdrabssagen er til stede ved hospitalet den 30. oktober 2020. 

De tiltalte forklarer dog selv, at det var nogle af deres venner, der gerne ville til Hvidovre Hospital, fordi en person var blevet overfaldet. Det var med andre ord helt tilfældigt, at de selv var til stede ved hospitalet.

Headshot, Hitman og Ninja

Ydmygelsesvideoen er ikke den eneste video, politiet har fundet på den 23-årige tiltaltes telefon. Han har også videoer af, at tre af de tiltalte få dage efter drabene i Kalundborg befinder sig på en skydebane i Tyrkiet, hvor de skyder til måls.

Anklageren afspiller også disse videoer i retten. På den ene kan man se, at den tiltalte fire gange rammer figuren på papskiven i hovedet.

- Ja, det er første gang, jeg er på skydebanen, siger den 26-årige.

Læs også
Anklager kalder dobbeltdrab på parkeringsplads for ren likvidering
Læs også
Anklager kalder dobbeltdrab på parkeringsplads for ren likvidering


Noget tyder dog på, at der i det miljø, de tiltalte befinder sig i, er en vis fascination af skydevåben. 

I hvert fald benytter de sig ifølge politiet af profilnavne som Headshot, Hitman og Ninja, når de kommunikerer med hinanden på de krypterede platforme.

Pigerne i Tyskland er promiskuøse

Tre af de tiltalte erkender, at de få dage efter drabene fløj sammen til Tyrkiet for at holde ferie. Det skete via lufthavnen i Düsseldorf i Tyskland. 

quote Mange unge mænd tager til Tyskland, fordi pigerne er lidt mere promiskuøse, end de er i Danmark. Det er nok ikke så smart at sige, når min kæreste sidder her

26-årig tiltalte i vidneskranken

Anklageren spørger den 26-årige, hvorfor de tog på ferie netop da, og hvorfor de fløj fra Düsseldorf i stedet for fra Danmark.

- Jeg tager derned hvert år. Og ja... mange unge mænd tager til Tyskland, fordi pigerne er lidt mere promiskuøse, end de er i Danmark. Det er nok ikke så smart at sige, når min kæreste sidder her, siger han.

- Han er så færdig, hvisker den tiltaltes kæreste, der sidder på tilhørerrækkerne sammen med flere af de øvrige tiltaltes kærester. 

Mens de troligt møder op til hver retsdag og smiler til deres drabstiltalte kærester, sidder pårørende til de afdøde unge mænd på bagerste række, synligt berørte af hele situationen.

Retssagen strækker sig i alt over 20 retsdage. Der forventes dom i sagen i juni.


Nyhedsoverblik