21-årig motorcyklist er kritisk syg efter uheld

En 21-årig mand fra Vestsjælland er ifølge politiet i livsfare, efter han pådrog sig alvorlige hovedskader ved en motorcykelulykke lørdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 21-årig mand fra Ruds Vedby kom alvorligt til skade i en motorcykelulykke lørdag aften ved Sæby, hvorefter han blev fragtet med lægehelikopter til Rigshospitalet i København.

Ulykken skete klokken 19.35 på Sæbyvej, hvor den unge mand, sammen med en anden motorcyklist, kom kørende rundt i en kurve.

De to motorcyklister kørte ved siden af hinanden og kørte bag ved et vidne i en bil. I en højrekurve mistede den 21-årige ifølge politiet herredømmet over motorcyklen og kørte ud i højre vejrabat, hvorefter han trak motorcyklen ind over vejen og ud i venstre grøft. Her røg ned i grøften og videre ind i nogle træer. 

Motorcyklisten pådrog sig ved ulykken alvorlige hovedskader, og hans tilstand blev af lægepersonale betegnet som kritisk. Søndag formiddag oplyste Midt- og Vestsjællands Politi dog, at den 21-årige var uden for livsfare.

Men nu er hans tilstand forværret.

- Rigshospitalet oplyser i dag, at han er kritisk syg uden at definere, hvad det indebærer, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

Det tolker man ifølge Martin  Bjerregaard som om, at den 21-årige i livsfare.

Har taget blodprøve

Efter ulykken undersøgte en bilinspektør fra Midt- og Vestsjællands Politi ulykkesstedet nærmere.

- Bilisten og den anden motorcykel var ikke en del af uheldet, de er vidner til uheldet. Nu skal bilinspektøren blandt andet udregne hastigheden ved uheldet, lød det søndag fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

 
 
Foto: René Lind

Det er endnu uvist, hvornår rapporten fra bilinspektøren vil ligge klar. Politiet har desuden taget en blodprøve af den 21-årige, men der var ifølge politiet ingen konkret mistanke om, at han har været påvirket. 

Ifølge politiet har den 21-årige ikke noget kørekort til motorcykel.

De pårørende er underrettet.