Voldelig bandekonflikt i Holbæk: Politiet forlænger visitationszone

Midt- og Vestsjællands Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i Holbæk. De forlænger også opholdsforbuddet på Bandidos' rockerborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i Holbæk.

Visitationszonen gælder dermed frem til den 22. november, da politiet vurderer, at der verserer en voldelig konflikt mellem Bandidos og personer med tilknytning til Vang-kvarteret i Holbæk. Grupper, som ifølge politiet har adgang til våben.

- Der er på den baggrund en forøget risiko for, at der foretages en strafbar handling, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Her er visitationszonen i Holbæk. 
Her er visitationszonen i Holbæk. 

Visitationszonen: 

Forlænger opholdsforbud

Udover at forlænge visitationszonen forlænger politiet også opholdsforbuddet på Bandidos’ rockerklub i Østerstræde i Holbæk.

Det betyder, at det ikke er tilladt at opholde sig i ejendommen.

Opholdsforbuddet varer frem til den 22. november klokken 17, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Visitationszonen er en succes

Siden visitationszonen trådte i kraft i midten af oktober har Midt- og Vestsjællands Politi 161 gange stoppet en borger inden for zonen.

Otte personer er endt med en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen eller narkolovgivningen.

Det fortæller vicepolitiinspektør John Jensen til TV ØST.

- Det har helt klart været en succes. I starten havde vi mange visiteringer, men her hen mod slutningen er vi nået dertil, hvor vi kan sige, at det faktisk er ophørt. Vi ser dem ikke på gaden, siger han.

Holbæk Kommune har også nedlagt et forsamlingsforbud i Bandidos' klubhus på Østerstræde, som gælder fra den 22. oktober og tre måneder frem. Det betyder, at Bandidos ikke må bruge huset som samlingssted.