Visitationszone har været en succes: - Holbæk-borgerne kan ikke være tjent med utryghed

Politiet kan se en klar effekt af visitationszonen i Holbæk, der udløber i dag. De forventer at forlænge perioden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

161 gange har Midt- og Vestsjællands Politi stoppet en borger inden for visitationszonen i Holbæk, siden den trådte i kraft i midten af oktober efter flere ugers uro i byen.

Otte personer er endt med en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen eller narkolovgivningen.

Det fortæller vicepolitiinspektør John Jensen til TV ØST.

- Det har helt klart været en succes. I starten havde vi mange visiteringer, men her hen mod slutningen er vi nået dertil, hvor vi kan sige, at det faktisk er ophørt. Vi ser dem ikke på gaden, siger han.

Det her er den eksisterende visitationszone i Holbæk.
Det her er den eksisterende visitationszone i Holbæk.

Det kan borgerne ikke være tjent med

Alligevel håber politiet at forlænge visitationszonen, som ellers udløber i dag, torsdag.

- Vi vil ikke lige umiddelbart stoppe, og vi forventer at forlænge visitationszonen. Det bliver meldt ud senere på dagen, hvis vi gør det, siger John Jensen.

Han mener, at visitationen er meget vigtig for den enkelte borger i byen.

- Man kan vende visitationen om og sige, at det er en tryghedsskabende foranstaltning. Vi vil gerne skabe og signalere tryghed, for Holbæk-borgerne kan ikke være tjent med utryghed. De kan ikke være tjent med, at der render nogen rundt i gaderne, der skaber utryghed og laver slagsmål, larm og ballade. Det vil vi simpelthen ikke have, siger vicepolitiinspektøren.

quote Vi vil gerne skabe og signalere tryghed, for Holbæk-borgeren kan ikke være tjent med utryghed

John Jensen, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Flere ugers uroligheder

Visitationszonen i Holbæk blev indført, efter der havde været flere voldelige episoder ved Bandidos’ klubhus i Østerstræde og i Vangkvarteret, hvor en ikke-navngiven gruppe hører til.

De to gruppers stridigheder har blandt andet ført til, at en 18-årig mand blev overfaldet med en totenschlæger i sit hjem i Nykøbing Sjælland af tre maskerede mænd.

Overfaldet førte til, at politiet ransagede Bandidos’ klubhus i Holbæk, 13 personer blev anholdt og tre af dem varetægtsfængslet.

Senere blev en 19-årig mand blev skudt i skulderen på åben gade i Holbæk og to mørkklædte, danske mænd efterlyst.

Der er også kastet flere molotovcocktails og en håndgranat mod rockerklubhuset i Østerstræde.

Holbæk Kommune har nedlagt et forsamlingsforbud i klubhuset på Østerstræde, som gælder fra den 22. oktober og tre måneder frem. Det betyder, at Bandidos ikke må bruge huset som samlingssted.

Efter der blev kastet en håndgranat mod klubhuset den 25. oktober, har politiet også nedlagt et opholdsforbud på adressen. Det betyder, at ingen må opholde sig i huset. Forbuddet løber frem til i dag, den 8. november, klokken 17.