Verdensmesteren har ingen problemer med at være hjælperytter

Tirsdag lufter Mads Pedersen regnbuetrøjen for første gang siden coronapausen, når Vuelta a Burgos indledes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På grund af coronapandemien har 24-årige Mads Pedersen langtfra fået den eksponering i regnbuefarverne, som verdensmesteren i landevejscykling normalt får.

Siden midten af marts har cykelsporten ligget stille som følge af pandemien, men tirsdag får Mads Pedersen atter mulighed for at vise sig frem i VM-trøjen.

Det sker, når årets Vuelta a Burgos trædes i gang i Spanien, som er første led i forberedelserne til danskerens sæsonmål - Tour de France, Paris-Roubaix og Flandern Rundt.

De seneste år er VM-trøjen blevet båret af stjerner som Alejandro Valverde og Peter Sagan, der sjældent optræder i roller som rendyrkede hjælperyttere.

Det gjorde Mads Pedersen imidlertid i januar, da han hjalp Richie Porte til sejr i Tour Down Under, og han kommer også til at bære VM-trøjen under årets Tour de France som hjælperytter.

Han bruger VM-trøjen som han vil

Han er ligeglad med, at nogen mener, det ikke er sådan, den eftertragtede regnbuetrøje skal æres.

- Når folk kritiserer mig for at arbejde for Richie Porte i Down Under eller for ikke at køre min egen chance, så giver jeg seriøst ikke et fuck. Det er ikke mit problem, siger han under et Zoom-interview ifølge Cyclingnews.

- Jeg ved, hvad jeg laver, og jeg ønsker at ære trøjen. Jeg ønsker at gøre det på min måde, og hvis jeg er glad for mine resultater i trøjen, og hvis jeg når mine mål, så kan ingen være skuffede.

Mads Pedersen får til gengæld lov til at køre sin egen chance i de forsinkede forårsklassikere, hvor han altså vil jagte topplaceringer i især Paris-Roubaix og Flandern Rundt.

Mads Pedersen er vokset op i Tølløse. Tidligere i år købte han sammen med sin kone et hus i Holbæk.

Og derfor har VM-trøjen da også i hele foråret været vist frem i Holbæk og omegn, hvor han har måttet træne, mens corona lukkede sæsonen ned:

- Jeg kan love dig for, at jeg har den på, hver eneste gang jeg cykler. Folk når ikke at sige så meget, når jeg cykler forbi, men der er mange, der råber tillykkefedt at se eller andre gode kommentarer, fortalte Mads Pedersen til TV2 Øst tidligere i år.