Vanvidsbilist kørte 161 kilometer i timen - måtte køre 80 

En 21-årig mand fra Jyderup har fået inddraget sin førerret og konfiskeret bilen efter, at han kørte 161 kilometer i timen på en landevej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag aften tikkede der en melding ind til alarmcentralen, som fik politiet til at køre ud til en 21-årig mandlig bilist fra Jyderup.

Manden blev nemlig blitzet, da han kørte med 161 kilometer i timen på Skovvejen mellem Kalundborg og Holbæk. Den tilladte fartbegrænsning er her på 80 kilometer i timen.

Det oplyser Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også
To unge anholdt efter dødsulykke på Skovvejen
Læs også
To unge anholdt efter dødsulykke på Skovvejen

- Han får inddraget sin førerret på stedet, fordi man kan genkende ham på det her billede, der blev taget i ATK-bilen, og han erkender også, at det er ham, der har været ude at køre, fortæller Charlotte Tornquist.

Udover at have mistet førerretten er den 21-åriges bil også beslaglagt. Manden må ikke køre frem til, at sagen er afgjort i retten.

Dødsulykke skete på samme strækning

Det er knap to uger siden, at en 60-årig kvinde blev dræbt på samme strækning, da den bil, hun var passager i, blev påkørt frontalt af en 18-årig mand. Politiet mistænker ham for at have trukket over i den modsatte vognbane.

- Det er jo ikke ret lang tid siden og ikke ret langt derfra, at der skete en dødsulykke netop på Skovvejen. Så derfor berører det jo alle, der har haft den sag tæt på, at det så sker så kort efter, at man kører så vanvittigt, siger Charlotte Tornquist.

Læs også
Kæmpe narkofangst - smugler taget ved grænsen
Læs også
Kæmpe narkofangst - smugler taget ved grænsen

Trods den ene vanvidsbilist oplyser kommunikationsmedarbejderen, at bilisterne ellers kørte pænt onsdag aften. Politiets automatiske trafikkontrol holdt på Skovvejen fra klokken 14.15 til klokken 20.11. 

Der var 2.805 biler, der passerede, hvoraf 20 blev blitzet. Udover den 21-årige er der ikke nogen af bilisterne, der står til at få et klip i kørekortet.