Uroligheder i boligområde gav politi sved på panden - anmeldelse om masseslagsmål og skud

Fire gange søndag rykkede politiet ud til uroligheder i boligområder i Holbæk. En svensk mand er anholdt for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag aften modtog Midt- og Vestsjællands Politi adskillige anmeldelser fra boligområdet ved Ladegårdsparken og Vang-kvarteret i Holbæk.

Det fremgår af politiets døgnrapport.

Den første anmeldelse gik på, at op mod 40 personer var forsamlet i området og muligvis ville indlade sig i et slagsmål. Da politiet ankom med flere patruljer, stak flere personer af. 

Kort efter fik politiet yderligere anmeldelser om skudafgivelser i området, men patruljerne, der var til stede, kunne hverken se eller høre noget. Der kunne måske være tale om affyring af fyrværkeri i form af bomberør, der ifølge nogle af de personer, som politiet traf, måske var rettet mod dem.

Politiet var til stede i området til klokken 19.00, hvor der faldt ro på området.

Allerede klokken 20.00 indløb så en anmeldelse om en større forsamling af personer i boligområdet Ladegårdsparken Øst. Politipatruljer kørte til området og kunne dog konstatere, at alle forholdt sig rolige. Der var tale om nogle af de personer, som politiet havde kontrolleret i forbindelse med den første anmeldelse om uro i boligområdet.

Maskerede unge løb rundt med pinde

To timer senere fik politiet en ny anmeldelse om, at der var uro i området Ladegårdsparken Øst, da unge var maskerede og løb rundt med mindre pinde. Anmeldelsen medførte endnu en politiudrykning til området.

quote Umiddelbart er der ikke tale om en gammel konflikt, som vi kender til

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

En time senere omkring klokken 23.00 indløb endnu en anmeldelse om uro i Holbæk, men denne gang i området ved Agervang, hvor der skulle være masseslagsmål. Politiet kørte til området også denne gang med flere patruljer, der kort efter kunne konstatere, at der var roligt i området.

Svensker anholdt 

Med afsæt i de indkomne anmeldelser foretog poltitiet kontrol af personer og køretøjer i området, hvilket førte til, at en 26-årig mand fra Sverige blev anholdt kort efter midnat som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Politiet beslaglade svenskerens bil til nærmere undersøgelse. Den anholdte er mandag formiddag fortsat i politiets varetægt, indtil politiet og anklagemyndigheden finder ud af, hvad der skal ske med ham.

Politiet har ikke fundet ofre for vold, og den eneste anholdte er indtil videre den 26-årige svensker.

Fandt effekter i boligområdet

Nu skal politiet forsøge at klarlægge, hvad der er den konkrete årsag til uroen i området. 

Politiet siger til TV2 ØST, at der er fundet pinde, brædder og sten i boligområdet, som lå unaturlige steder, og som nu skal undersøges nærmere. Politiet vil den nærmeste fremtid have fokus på området og foretage tryghedsskabende patruljering med baggrund i søndagens anmeldelser.

- Vi skal undersøge og klarlægge, hvad der er skyld i, at det lige pludselig blusser op på en fredelig søndag, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

Politi afviser teori om bandekonflikt

Han afviser, at søndagens uro har relation til en tidligere konflikt mellem Bandidos og en bande fra boligområdet, som Vangkvarteret tidligere har været plaget af. 

- Der er ikke nogen, der har rendt rundt med rygmærker af den ene eller den anden slags. Så umiddelbart er det ikke, fordi der er tale om en gammel konflikt, som vi kender til.

- Men det er klart, at der foregår et eller andet derude,o g det er også vores opfattelse, når folk stikker af og er meget lidt meddelsomme over for politiet siger Martin Bjerregaard.