Ung mand anholdt efter knivstik i Holbæk - en anden er fortsat efterlyst

En 19-årig mand fra Holbæk er anholdt for knivstik i Ladegårdsparken. Han fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ung mand på 19 år fra Holbæk er mandag eftermiddag blevet anholdt i Ringsted.

Han er én af de to mistænkte, som politiet har ledt efter siden søndag, hvor en 24-årig mand blev stukket i ballen med en kniv under uroligheder mellem to grupperinger i Ladegårdsparken.

quote I går lykkedes det os at få telefonisk kontakt til den ene af de 19-årige, som vi nu har anholdt

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

Den 19-årige er blevet sigtet for grov vold, og han fremstilles i grundlovsforhør tirsdag klokken 10.45 ved Retten i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har ledt efter de to lige siden anmeldelsen søndag, fordi vi fik dem forholdsvist hurtigt identificeret. I går lykkedes det os så at få telefonisk kontakt til den ene af de 19-årige, som vi nu har anholdt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Mødtes frivilligt med politiet 

Den 19-årige ville i telefonen ikke oplyse til politiet, hvor han befandt sig, men han foreslog at mødes på et offentligt sted i Ringsted mandag klokken 15.

- Sådan en oplysning sidder vi selvfølgelig ikke overhørig, så vi kørte hen til mødestedet på det pågældende tidspunkt, og her dukkede han så op og blev anholdt, fortæller Martin Bjerregaard.

Læs også
Politi talstærkt til stede ved Holbæk - person stukket i ballen med kniv
Læs også
Politi talstærkt til stede ved Holbæk - person stukket i ballen med kniv

Den anholdte er kendt af politiet – blandt andet i forbindelse med tidligere voldsepisoder. Den anden 19-årige, som politiet stadig leder efter, er ifølge Martin Bjerregaard ikke kendt af politiet for tidligere kriminalitet i samme omfang.

Den 19-årige, der fortsat er på fri fod, er efterlyst internt i hele landet i politiets kriminalregister.

- Vi ved godt, hvem han er, og derfor er opfordringen, at han skal melde sig selv, inden politiet selv finder ham, siger Martin Bjerregaard.

quote Vi ved godt, hvem han er, og derfor er opfordringen, at han skal melde sig selv

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

Da politiet kun har fat i den ene af de to mistænkte, vil anklagemyndigheden ifølge Martin Bjerregaard anmode om, at grundlovsforhøret bliver afholdt for lukkede døre.

- Nu må vi afvente resultatet af grundlovsforhøret, men det er ikke sikkert, at vi kan sige så meget mere, da der stadig er en medgerningsmand på fri fod.

Stukket i ballen med kniv

Midt- og Vestsjællands Politi afspærrede søndag et område omkring Dagli’ Brugsen ved Ladegårdsparken i Holbæk.

Her var der opstået uro mellem to grupperinger på omkring 10 personer i Ladegårdsparken, hvor en 24-årig mand fra Nykøbing Sjælland blev snittet overfladisk i ballen med en kniv.

Politiet var talstærkt tilstede i Ladegårdsparken hele søndag aften, hvor de fik kontakt til flere personer, der oplyste, at to mænd kunne mistænkes for at være dem, der havde stukket offeret med kniv.

Læs også
Uro for tredje dag i streg i Ladegårdsparken - højt brag blev forvekslet med skud  
Læs også
Uro for tredje dag i streg i Ladegårdsparken - højt brag blev forvekslet med skud  

Politiet har siden ledt efter de to mænd på de steder, som de måtte bo og opholde sig, men fandt ikke frem til dem søndag aften. Mandag kunne de så anholde den ene af de to mænd, mens den anden stadig efterlyses af politiet.

Mange uroligheder det seneste stykke tid

Søndag i forrige uge måtte politiet også rykke ud flere gange til Ladegårdsparken og Vang-kvarteret, hvor der var optræk til masseslagsmål med op til 40 personer.

Sidste mandag var der uro igen, og tirsdag aften var der for tredje dag i træk et stort opbud af politi i boligkvarteret i Holbæk efter meldinger om uro og brag, som flere opfattede som skud.

Video: Sådan så det ud, da politiet rykkede massivt ud til Ladegårdsparken i Holbæk mandag.

 

Det viste sig dog efterfølgende at være en uoverensstemmelse mellem en håndfuld personer, hvor man formentlig havde hamret en hånd hårdt ned i kølerhjelmen på en bil.

Lokal konflikt mellem to grupper

Vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen i Midt- og Vestsjællands Politi, Bjørke Kierkegaard, afviser, at den aktuelle konflikt trækker tråde til bandemiljøet.

quote Vi har vurderet, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at indføre en visitationszone i Holbæk

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er en lokal konflikt mellem nogle få unge fra Agervang og nogle få unge fra Ladegårdsparken med en række medløbere, men i forhold til bandekonflikt er det ikke vores opfattelse på nuværende tidspunkt – slet ikke.

Midt- og Vestsjællands Politi har på det seneste indledt en tryghedsskabende indsats i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor de i den kommende tid vil være mere synlige end normalt.

Ifølge kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard vil der på nuværende tidspunkt dog ikke blive indført en visitationszone i Holbæk, på samme måde som man for nyligt at gjort i Korsør på grund af uroligheder.

- Netop fordi vi anser konflikten for at være personbåren konflikt mellem enkelte personer, så har vi vurderet, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at indføre en visitationszone i Holbæk.

Martin Bjerregaard oplyser, at politiet følger situationen i Holbæk nøje, og udvikler det sig dramatisk eller alvorligt omkring Ladegårdsparken, så vil det indgå i deres overvejelser, om der skal indføres en visitationszone.


Nyhedsoverblik