Tiltag ser ud til at virke - rolig nat i Ladegårdsparken

Der meldes om ro i Ladegårdsparken i Holbæk, efter myndighederne søndag og mandag skruede op for tiltag mod farlig leg med fyrværkeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Massiv tilstedeværelse af politi og kontaktmedarbejdere og samtaler med forældrene til potentielle ballademagere med advarsler om, at det i yderste konsekvens kan komme til at koste hele familien deres bolig, hvis de laver ballade.

Sådan lyder nogle af tiltagene i Holbæk, efter en omgang voldsomt fyrværkeriballade i byen natten til søndag.

quote Der er grund til at rose indsatsen deroppe. Det er gået rigtig godt i nat

Arne Aabech, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

Her blev der i timevis blev skudt fyrværkeri af i Ladegårdsparken, og hvor unge skød efter forbipasserende, brandfolk og politiet.

Og tiltagene ser ud til at virke, siger vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi, Arne Aabech.

- Der er grund til at rose indsatsen deroppe. Det er gået rigtig godt i nat, siger vagtchefen.

Samtaler med familier

Ingen er blevet anholdt i forbindelse med balladen, men mandag tog SSP-medarbejderne fra Holbæk Kommune samtaler med familierne til tre unge, der er blevet sat i forbindelse med urolighederne, og som menes at udgøre en lille gruppe, står bag fyrværkerikaoset i byen.

Og det ser ud til at have virket.

- Der har ikke været nogen uro, der er værd at tale om. Set herfra ser tiltagene ud til at virke, siger Arne Aabech.

Skyder man fyrværkeri direkte mod en anden person eller ting risikerer man at modtage op til otte års fængsel.

Familier risikerer at blive smidt ud

Episoderne med fyrværkeri, der blev skudt efter politi, beredskab og beboere fik søndag Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) til at tage nye midler i brug.

- De mennesker, som laver kriminalitet, vil få hjemmebesøg af vores SSP-konsulenter sammen med politiet, hvor der vil blive taget en alvorlig snak med deres forældre, sagde borgmesteren til TV2 ØST.

Hun gør samtidig opmærksom på, at både uromagerne og deres familier risikerer, at boligselskabet smider dem ud af deres lejemål.

- Det, der er virkeligheden, og det, der kommer til at ske, er, at har man begået kriminalitet og bor i Ladegårdsparken, så kan man blive smidt ud af sin bolig. Det er i yderste konsekvens, lyder det fra borgmesteren.

Du kan se hele interviewt med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen her: